Dark Mode Light Mode

Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Θέλουμε να δώσουμε ένα διαφορετικό όραμα για τη χώρα»

Στην Καβάλα ήταν τις προηγούμενες ημέρες η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Όλγα Μαρκογιαννάκη.

Είδε πολίτες, μίλησε με ανθρώπους. Έγινε γνωστή. Άκουσε τις απόψεις τους. Είναι από τα νέα πρόσωπα των υποψηφίων στις ευρωεκλογές.

Η συνέντευξη της

Ερ: Ο κόσμος απευθύνεται διαφορετικά στα νέα πρόσωπα των ψηφοδελτίων των κομμάτων; Διαφορετικά υποδέχεται έναν υποψήφιο που έχει παρελθόν στην πολιτική και διαφορετικά ένα νέο καινούργιο πρόσωπο; Ένα νέο και ηλικιακά υποψήφιο;

Απ: Αυτό το λαμβάνω στις περιοδείες μου που αυτήν τη στιγμή κάνω ανά την Ελλάδα. Στην Καβάλα βρισκόμουν τις προηγούμενες ημέρες. Πραγματικά έχουμε μια πολύ θετική ανταπόκριση. Γενικότερα θα πω ότι το Ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ καλό με ανθρώπους μέσα από την κοινωνία, από τον επαγγελματικό στίβο. Με ανθρώπους που δεν βλέπουν την πολιτική ως το μέσο βιοπορισμού τους αλλά ως ένα εφαλτήριο για να μπορέσουνε να υλοποιήσουνε εκείνες τις πολιτικές που θα βελτιώσουν τη καθημερινότητα μας. Αυτός είναι ο στόχος μας, να μπορέσουμε να δώσουμε ένα διαφορετικό όραμα για τη χώρα που αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι το κράτος έχει απομακρυνθεί από τον πολίτη. Βλέπουμε ότι τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας μας, η κυβέρνηση δεν τα αντιμετωπίζει με σωστό και ολοκληρωμένο τρόπο. Προφανώς αυτό και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο μας έχει φέρει στις τελευταίες θέσεις σε όλους τους κρατικούς δείκτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ερ: Ο κόσμος πείθεται, θα πάει να ψηφίσει.

Απ: Ο κόσμος πρέπει να πάει να ψηφίσει. Η ψήφος για τις Ευρωεκλογές δεν είναι μια χαλαρή ψήφος. Το τι συμβαίνει στις Βρυξέλες μας αφορά όλους. Μας αφορά στην Καβάλα, είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Αθήνα, είτε σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας. Εκεί ψηφίζεται πάνω από το 85% της νομοθεσίας που εφαρμόζεται στη συνέχεια στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε στην Ευρώπη σημαντικές φωνές και να συμμετέχουμε όλοι σε αυτή τη διαδικασία. Να στείλουμε όλους αυτούς που πραγματικά θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν. Θέλουμε ένα καλύτερο αύριο, μια χώρα υψηλών προσδοκιών που θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε  τα όνειρα μας. Μια σύγχρονη και Ευρωπαϊκή ομάδα.


Η Όλγα Μαρκογιαννάκη έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κοζάνη, ενώ έλκει την καταγωγή της και από την Κρήτη.

Είναι Δρ. Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Είναι συν-ιδρύτρια νεοφυούς επιχείρησης, που έχει αναπτύξει καινοτόμα εργαλεία για την πρόβλεψη της συμπεριφοράς κτηρίων και υποδομών μετά από φυσικές καταστροφές, καθώς και τεχνοβλαστού (spin-off) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Από τα φοιτητικά της χρόνια ήταν στέλεχος της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Από το 2022 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Είναι εκλεγμένη Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών.

Προηγούμενο άρθρο

Οι δύο μη κερδοσκοπικοί φορείς της Καβάλας που προτείνεται να χρηματοδοτηθούν

Επόμενο άρθρο

Μια αισιόδοξη ματιά σε μια δυσάρεστη επέτειο