Όλοι δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι χθες το μεσημέρι κατά την ολοκλήρωση του πρώτου γαστρονομικού σεμιναρίου από τα τέσσερα του κύκλου για την ανάδειξη της καβαλιώτικης κουζίνας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εκδηλώνει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που απευθύνεται σε επαγγελματίες της εστίασης. Περισσότεροι από τριάντα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παρακολούθησαν τον εισηγητή – γνωστό σεφ Νίκος Φωτιάδη και τους συνεργάτες του Κώστα Θεοδωρίδη, το Βασίλη Σιμιτλιώτη και τη Μαρία Αμιάδου.
Στο τελευταίο μέρος του σεμιναρίου οι παραβρισκόμενοι παρακολούθησαν την Παρασκευή καβαλιώτικων συνταγών. Καβαλιώτικη ψαρόσουπα με ταχίνι, αρνί με σπανάκι, ψαρόσουπα με πλιγούρι. Το θεωρητικό κομμάτι του σεμιναρίου άρχισε τις 9:20 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 11:00. Η επίδειξη μαγειρικής ακολούθησε αμέσως μετά και διήρκησε μία ώρα. Τα επόμενα σεμινάρια προγραμματίζονται στις 21 Φεβρουαρίου, 7 Μαρτίου, 21 Μαρτίου. Το χθεσινό πρώτο σεμινάριο παρακολούθησαν 36 άτομα από 27 επιχειρήσεις του δήμου Καβάλας. Κάποιοι ήταν επαγγελματίες εστιάτορες, κάποιοι ήταν μάγειρες και εστιάτορες και ορισμένοι μόνο μάγειρες.
Απόλυτα ικανοποιημένη από την επιτυχία του εγχειρήματος δήλωσε η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου αλλά και ο πρόεδρος του σωματείου εστιατόρων Μάκης Κωνσταντινίδης. Ειδικότερα, ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ: «Από αυτό το σεμινάριο μαθαίνουμε πολλά και διάφορα. Άξιζε τον κόπο η οργάνωσή του. Η αίθουσα γέμισε αν και θα μπορούσαν να είναι παρόντες περισσότεροι συνάδελφοι.