Ολοκληρώνεται εντός των ημερών το μεγάλο έργο του ΔΕΔΔΗΕ που αφορά τη Θάσο μιας και τοποθετήθηκε στο βυθό της θάλασσας (θαλάσσια περιοχή από Κεραμωτή ως τη Θάσο) ένα ακόμη, το 5ο, υποθαλάσσιο καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος.
Στόχος είναι να εξυπηρετούνται ακόμη καλύτερα οι ανάγκες της Θάσου σε ηλεκτρική ενέργεια. Οι εργασίες που έγιναν με δύτες από συνεργείο των Αθηνών φέρονται να ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσημες ανακοινώσεις δεν έγιναν. Ωστόσο προκύπτει ότι εντός της εβδομάδας (μάλλον από χθες) άρχισαν και γίνονται οι τελικοί έλεγχοι.
Στη συνέχεια η αρμοδιότητα θα περιέλθει στο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας προκειμένου να ηλεκτρίσει το νέο καλώδιο. Για να συμβεί αυτό θα προηγηθούν σύντομες εργασίες τόσο στην αρχή του καλωδίου στην Κεραμωτή, όσο και στο τέλος του στην περιοχή Γλυκάδι της Θάσου.
Γενικά οι βασικές εργασίες που αφορούν την πόντιση του καλωδίου έγιναν γρήγορα και εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος. Η δε λειτουργία του καλωδίου υπολογίζεται ότι θα εξασφαλιστεί και θα ξεκινήσει σίγουρα πριν το τέλος του έτους. Το 5ο καλώδιο βρίσκεται δίπλα στα προηγούμενα τέσσερα.
Υπάρχουν για όλα ειδικά βαρίδια προκειμένου να μην παρασύρονται από τα θαλάσσια ρεύματα. Υπάρχουν επίσης όλα τα προβλεπόμενα συστήματα και μέτρα ασφαλείας για να τα αποφεύγουν όσοι βρίσκονται στην περιοχή. Αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Το καλώδιο που ποντίστηκε πρόσφατα περιγράφεται να έχει μήκος 11 χιλιόμετρα.
Στο μεταξύ ο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας ηλέκτρισε προ λίγων ημερών ένα νέο υπόγειο δίκτυο του στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Είχε προηγηθεί έργο απομάκρυνσης στύλων και εναέριου δικτύου. Η περιοχή που οφείλεται είναι αυτή κατά μήκος της εξωτερικής περίφραξης του πρώην στρατοπέδου Ασημακοπούλου, έως περίπου το γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη».
Για να δοθεί ρεύμα στο υπόγειο δίκτυο σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στην περιοχή. Αυτό έγινε εξίσου πρόσφατα. Με την ίδια παρέμβαση μεταφέρθηκε ο υποσταθμός του ΔΕΔΔΗΕ σε άλλο σημείο, με μια νέα και πιο σύγχρονη εγκατάσταση.
Ήταν στην περιοχή, δεν απομακρύνθηκε. Απλώς άλλαξε σημείο. Σημειώνουμε ότι τα υπόγεια δίκτυα που αυξάνονται στην πόλη της Καβάλας είναι πιο ασφαλή, προστατευμένα κάτω από τη γη κι έτσι δεν παρουσιάζουν βλάβες σε περίπτωση κακοκαιρίας.