Dark Mode Light Mode

Ολοκλήρωση του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου 3D Εκτύπωσης από το 1ο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης στο πλαίσιο Προγράμματος Erasmus+ (φωτογραφίες)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τρίτο και τελευταίο μέρος της εκπαίδευσης στην τρισδιάστατη εκτύπωση για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου 2024.

Το σεμινάριο διεξήχθη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, δράση ΚΑ2 «Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης», με τίτλο: «Step by Step in 3D Printing» και κωδικό σύμβασης 2023-1-RS01-KA210-VET-00015403.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι μαθητές συμμετείχαν σε μια σειρά από θεωρητικές και πρακτικές δραστηριότητες, οι οποίες εστίαζαν στις εφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης στη βιομηχανία. Το πρόγραμμα συνδύαζε εκπαιδευτικές διαλέξεις, σεμινάρια λογισμικού 3D σχεδιασμού και επί τόπου επισκέψεις σε βιοτεχνίες μικρής και μεσαίας κλίμακας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες πολύτιμες εμπειρίες.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με την υποδοχή των ομάδων στο σχολείο και μια παρουσίαση για την ιστορία της τρισδιάστατης εκτύπωσης και τις σύγχρονες εφαρμογές της στη βιομηχανία. Η δεύτερη και η τρίτη ημέρα περιλάμβαναν σεμινάρια εκμάθησης του σχεδιαστικού προγράμματος Onshape, καθώς και του λογισμικού που υποστηρίζει τον 3D εκτυπωτή Anycubic Kobra 2 Max, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Καβάλας.

Την τέταρτη ημέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη βιοτεχνία Thes3D στη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς οι 3D εκτυπωτές χρησιμοποιούνται για βιομηχανικές εφαρμογές. Η εβδομάδα έκλεισε με επίσκεψη στη βιοτεχνία PAP3D στην Ξάνθη, η οποία ειδικεύεται σε μικρότερης κλίμακας παραγωγές με τρισδιάστατη εκτύπωση.

Με την ολοκλήρωση του τρίτου και τελευταίου μέρους της εκπαίδευσής τους στην τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με μια καινοτόμο τεχνολογία που αλλάζει διαρκώς τη βιομηχανία.

Η εμπειρία αυτή τους προσέφερε πολύτιμες γνώσεις και εφόδια, ενώ ταυτόχρονα τους ενέπνευσε να αναζητήσουν επαγγελματικές ευκαιρίες σε έναν κλάδο που βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη και προσφέρει νέες προοπτικές, χωρίς να έχει φτάσει σε σημείο κορεσμού. Οι ιδέες και τα κίνητρα που απέκτησαν θα μπορούσαν να αποτελέσουν το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον τομέα της τρισδιάστατης εκτύπωσης..

Ο Διευθυντής

Μπεζάς Κωνσταντίνος

Προηγούμενο άρθρο

Συσκέψεις στην Περιφέρεια ΑΜΘ για την ευλογιά των αιγοπροβάτων παρουσία του γενικού γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Επόμενο άρθρο

Το δέντρο στη γειτονιά μας «ταπεινώθηκε»... (φωτογραφίες)