Dark Mode Light Mode
Τρίτες και Πέμπτες του Αυγούστου υπό τις μελωδίες του CosmoHome
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 33ο Open Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Βασίλης Θεοδωρίδης»
ΑΟΚ: Σπουδαία κίνηση με Τάσο Σαπουντζή

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 33ο Open Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Βασίλης Θεοδωρίδης»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 33ο Όπεν Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Βασίλης Θεοδωρίδης», που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα από τις 29 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου 2024. Στην εν λόγω διοργάνωση πήραν μέρος περίπου 500 αθλητές από 30 χώρες, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών!

Οι αθλητές ήταν χωρισμένοι σε τέσσερις ομίλους, ανάλογα με τη δυναμικότητά τους, ενώ ανάμεσα τους υπήρχαν 8 GM, 14 IM, 3 WGM, διατηρώντας το τουρνουά της Καβάλας σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Αποτελέσματα

Πρώτος νικητής με 7,5/9 αναδείχθηκε ο Ανδρέας Κελίρης, κερδίζοντας χρηματικό έπαθλο 2.500 ευρώ. Στην 2η – 6η θέση με 7/9 ισοβάθμησαν ο Κροάτης, Leon Livaic, ο Αμερικάνος Balakrishnan Praveen, ο Τούρκος Arda Camlar, ο Τούρκος, Eray Kilic και ο Πολωνός, Igor Janik.

Πρώτη γυναίκα με 6,5/9 αναδείχθηκε η Καβαλιώτισσα 3 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Σταυρούλα Τσολακίδου. Στον Β’ Όμιλο πρώτος νικητής με 7,5/9 αναδείχθηκε ο 16χρονος Σάββας Στέφανος Ταγκάλογλου, σε ισοβαθμία με τον 2ο Τούρκο Utku Alpaslan.

Στην 3η θέση με 7/9 ο Αθανάσιος Καλομοιρης. Πρώτη γυναίκα με 6/9 η Τουρκάλα Sahin Cagla Yudum. Στον Γ’ Όμιλο πρώτος νικητής με 7,5/9 αναδείχθηκε ο Δημήτρης Σαμψόνογλου, ενώ ακολούθησαν 2ος ο Ελευθέριος Κρασοτούλουμος και 3ος ο Σταμάτης Ιάσωνας Τζούμας. Πρώτη γυναίκα η Τουρκάλα Izan Idil με 7/9.

Στον Δ’ Όμιλο Παμπαίδων (U10) πρώτος νικητής με 9/9 αναδείχθηκε ο Ανεστης Τοσιδης. Στη 2η με 7/9 η Μαρία Ελένη Σκάρλα, και 3η με 6,5/9 η Μαρία Κουτρουπά και 1ο κορίτσι με 6/9 η Έφη Ποιμενίδου. Στους νικητές και νικήτριες μοιράστηκαν συνολικά χρηματικά έπαθλα 12.000 ευρώ.

Απονομές

Οι αγώνες λόγω, των πολλών συμμετοχών, έγιναν στο ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο της Μεγάλης Λέσχης, στη Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Airhotel και ολοκληρώθηκαν με την τελετή λήξης, όπου έγιναν οι απονομές στους διακριθέντες σκακιστές.

Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν και έκαναν τις απονομές ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Αναστάσιος Χατζηαναστασίου, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων, Διαπεριφερειακών Συνεργασιών και Εξωστρέφειας, Χαράλαμπος Δαλκίτζης.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Τρίτες και Πέμπτες του Αυγούστου υπό τις μελωδίες του CosmoHome

Επόμενο άρθρο

ΑΟΚ: Σπουδαία κίνηση με Τάσο Σαπουντζή