Dark Mode Light Mode
Μιχάλης Κατρίνης: «Τη Δευτέρα το βράδυ συζητάμε με τους πολίτες της Καβάλας»  
Ομιλία Γ. Πασχαλίδη για το Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγής και τη μονιμοποίηση της απαλλαγής του αγροτικού πετρελαίου από τον ΕΦΚ
Επιβεβαιώθηκε το κρούσμα ευλογιάς προβάτων στον Δήμο Παγγαίου

Ομιλία Γ. Πασχαλίδη για το Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγής και τη μονιμοποίηση της απαλλαγής του αγροτικού πετρελαίου από τον ΕΦΚ

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγής και άλλες διατάξεις» ανέφερε ότι στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός σύγχρονου φορολογικού συστήματος, η Κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, με το οποίο επιδιώκεται η επιβολή ενός ενιαίου φόρου συναλλαγών, συμβάσεων και πράξεων που απαριθμούνται περιοριστικά στον νόμο και δεν υπάγονται σε άλλους έμμεσους φόρους.

Ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι το πιο σημαντικό και αυτό που ενδιαφέρει κυρίως τους πολίτες και τις επιχειρήσεις είναι η οριστική κατάργηση της επιβολής του τέλους χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600 περιπτώσεις, όπως στο χρησιδάνειο, στις ασφαλιστικές συναλλαγές, στους συμβατικούς τόκους δανείων και πιστώσεων κλπ.

Επιπρόσθετα, καταργείται σε τουλάχιστον 100 συναλλαγές που αφορούν σε χαρτόσημα επί παραβόλων (πχ. άδεια γάμου, επαγγελματικές άδειες κλπ.)., όπως επίσης και σε περισσότερες από 500 συναλλαγές στις οποίες επιβαλλόταν Τέλος Χαρτοσήμου 2,4% ή 3,6% επί των κρατήσεων που αφορούν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή Δημόσιο.

Ειδική αναφορά έγινε από τον Βουλευτή  στο άρθρο 39 του νομοσχεδίου, βάσει του οποίου  μονιμοποιείται η απαλλαγή του αγροτικού πετρελαίου από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, με την εφαρμογή του μηδενικού συντελεστή από το 2025, τονίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση απλώνει ένα ευρύ «δίχτυ» προστασίας του πρωτογενούς τομέα και στέκεται εμπράκτως στο πλευρό των αγροτών προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται εξαιτίας των επάλληλων κρίσεων.

Όπως σημειώθηκε και από τον Βουλευτή, το ποσό επιστροφής του ΕΦΚ είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Μιχάλης Κατρίνης: «Τη Δευτέρα το βράδυ συζητάμε με τους πολίτες της Καβάλας»  

Επόμενο άρθρο

Επιβεβαιώθηκε το κρούσμα ευλογιάς προβάτων στον Δήμο Παγγαίου