cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Ομιλία Γιάννη Πασχαλίδη επί του Ν/Σ για τα ανασφάλιστα οχήματα και τα διακατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου

 Ομιλία Γιάννη Πασχαλίδη επί του Ν/Σ για τα ανασφάλιστα οχήματα και τα διακατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης, κατά την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε στην ομιλία του ότι επιχειρείται η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ρυθμιστικού πλαισίου για την ασφάλιση των αυτοκινήτων καθώς και για τον εντοπισμό και την εκκαθάριση των αδρανών και των ανασφάλιστων οχημάτων.

Επιπλέον, με το παρόν νομοσχέδιο επέρχονται τροποποιητικές βελτιώσεις στο Ν. 5024/2023 που αφορά τα διακατεχόμενα ακίνητα του δημοσίου, με τον οποίο επιλύθηκε ένα διαχρονικό κοινωνικό πρόβλημα. Αναλύοντας τις επιμέρους διατάξεις, ο Βουλευτής σημείωσε ότι εισάγεται ένα νέο σύστημα ελέγχων με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τον εντοπισμό τόσο των ανασφάλιστων οχημάτων όσο και των οχημάτων των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας ή τις οφειλές που μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση μεταβίβασης, ενώ επέρχεται και εξορθολογισμός στην περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών κυκλοφορίας οχημάτων, υιοθετώντας το νομοσχέδιο το μοντέλο των κλιμακωτών προστίμων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Βουλευτή στο κεφάλαιο του νομοσχεδίου που αφορά τη διαδικασία εξαγοράς διακατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου, βελτιώνοντας τις διατάξεις του Ν.5024/2023, ο οποίος άνοιξε το δρόμο ώστε να δοθούν οριστικές λύσεις σε ένα τεράστιο πρόβλημα που απασχολεί και τους πολίτες της Καβάλας.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής τόνισε ότι οι τροποποιήσεις αφορούν τις προϋποθέσεις υποβολής αίτησης εξαγοράς και καταργείται η προϋπόθεση ύπαρξης κτίσματος για την υποβολή της αίτησης. Όσον αφορά το τίμημα εξαγοράς σε ειδικές περιπτώσεις αμφισβήτησης της κυριότητας του δημοσίου ακινήτου διαμορφώνεται με έκπτωση 50% για τον αιτούντα που έχει αναγνωρισθεί από πρωτοβάθμιο δικαστήριο ως κύριος του ακινήτου ή που έχει αναγραφεί ως κύριος στις πρώτες κτηματολογικές εγγραφές και έχει ασκηθεί αγωγή από το Δημόσιο ή δεν έχει παρέλθει η προθεσμία άσκησης αγωγής και 70% αν ο αιτών έχει ασκήσει ένδικο μέσο κατά δικαστικής απόφασης για την αναγνώριση της κυριότητας του ακινήτου έως την 31η.12.2022.

Επιπλέον, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην ειδική πρόβλεψη που υπάρχει για ακίνητο που καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες του αιτούντα ή του αρχικού δικαιοπαρόχου ως αποτέλεσμα μαζικής εγκατάστασης πληθυσμιακών ομάδων πριν το 1965, υπογραμμίζοντας ότι η εν λόγω διάταξη είναι σαφέστατα προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο σημείωσε ότι όσον αφορά το ζήτημα της απόδειξης, θα πρέπει να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις, ώστε η συγκεκριμένη διάταξη να λειτουργήσει προς όφελος μεγάλου μέρους του κοινωνικού συνόλου, δεδομένου ότι όσον αφορά τουλάχιστον την Καβάλα, αλλά και πολλές ακόμη περιοχές της χώρας μας, τα διακατεχόμενα αφορούν κυρίως προσφυγικές γειτονιές.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Βουλευτής ανέφερε πως το υπό συζήτηση νομοσχέδιο διέπεται από πνεύμα κοινής λογικής, αντιμετωπίζοντας και τεχνικά ζητήματα, αλλά και πολλά ζητήματα καθημερινότητας.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

 

Διαβάστε επίσης