Dark Mode Light Mode

Ομιλία Γιάννη Πασχαλίδη στην Ολομέλεια της Βουλής για το Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συμπληρωματικές διατάξεις» ανέφερε ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο όχι μόνο εκσυγχρονίζεται η ισχύουσα νομοθεσία, αλλά θεσμοθετείται συγχρόνως ένα οργανωμένο πλαίσιο, μέσα από το οποίο θα μπορούν όλοι οι πολίτες να γνωρίζουν τον κύκλο των έργων που αφορούν τη χώρα μας και την αναπτυξιακή της προσπάθεια.

Ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι το νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με τη νέα του δομή σε εθνικό και συγχρηματοδοτούμενο σκέλος, θα καταστήσει φιλικότερο το επενδυτικό κλίμα στη χώρα μας, ενώ ειδική αναφορά έγινε και στη δημιουργία διακριτού λογαριασμού για τη χρηματοδότηση των έργων που αφορούν έργα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών ενώ συστήνεται και άξονας μακροχρόνιων υποχρεώσεων σε ορίζοντα εικοσαετίας.

Επίσης, ο Βουλευτής τόνισε ότι μέσω του αναπτυξιακού προγράμματος τρέχει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων των τελευταίων 14 ετών και με την ψήφιση του υπό συζήτηση νομοσχεδίου οι πόροι αυτοί πρόκειται να εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υπουργό για την τροπολογία που ήρθε προς ψήφιση, μετά από ενέργειές του και με άλλους Βουλευτές, με την οποία ορίζεται μηδενικός συντελεστής φόρου από το 2023 και εφεξής για τα πλοία αναψυχής έως 7 μέτρα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου η απαλλαγή από τον ειδικό φόρο πλοίων έχει αναδρομικό χαρακτήρα, επομένως οι κάτοχοι σκαφών β΄ κατηγορίας μέχρι 7 μέτρα δεν θα καταβάλλουν φόρο για τα έτη 2020, 2021, 2022 και 2023 και όσοι έχουν ήδη καταβάλλει δικαιούνται επιστροφή φόρου.

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

«Πράσινες» αθλητικές δραστηριότητες στο ΓΕΛ Κρηνίδων (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

4ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας: Εικαστική «περιήγηση» στο μαγικό κόσμο ενός κοραλλιογενούς υφάλου (φωτογραφίες)