Dark Mode Light Mode

Ομιλία του του κ. Τσιάντου Βασίλη

Μια θαυμάσια και εμπεριστατωμένη ομιλία απολαύσαμε όσοι είχαμε την τύχη να παραβρεθούμε στην εβδομαδιαία τακτική μας συνάντηση από ένα επίσης θαυμάσιο ομιλητή τον Καθηγητή Μαθηματικών του ΤΕΙ ΑΜΘ , Διευθυντή του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΕΙ ΑΜΘ με τίτλο < Διδακτική Παιδαγωγική και Τεχνολογίες Πληροφορίες & Επικοινωνιών > και Πρόεδρο του Παραρτήματος Καβάλας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας κ. Τσιάντο Βασίλη.

Ο ομιλητής  γλαφυρότατος με την οπτικοαουστική μέθοδο και χρήση Υπολογιστή, συνομιλώντας συγχρόνως με τους παρευρισκομένους απαντώντας σε εύλογα ερωτήματα τους, προσέγγισε και με αδιαψευτα στατιστικά στοιχεία το θέμα που μας ανέπτυξε, « Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα : προκλήσεις-προοπτικές » τονίζοντας και σχολιάζοντας μεταξύ άλλων ότι :

Στη διασφάλιση ποιότητας, δίδυμος στόχος της λογοδοσίας είναι η συνεχής βελτίωση των ΑΕΙ, καθώς, ανταποκρινόμενα στα κριτήρια της ποιότητας, παρουσιάζουν όλο και καλύτερες επιδόσεις. Άμεσα ωφελούμενοι από τη διαδικασία αυτή είναι οι φοιτητές, η ελληνική οικογένεια και η ελληνική κοινωνία .

Άρα, σίγουρα τα ΑΕΙ θα πρέπει να κινούνται με διαφάνεια, διεθνή στάνταρντς και να αξιοποιούν και το τελευταίο ευρώ προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, από την σκληρή οικονομία και στέρηση της οποίας προέρχονται οι πόροι τους.

Ασφαλώς, εικόνες εγκατάλειψης, παρακμής, βεβήλωσης δεν ταιριάζουν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και θα πρέπει όλη η ελληνική κοινωνία να βοηθήσει ώστε αρνητικά φαινόμενα βανδαλισμών, κακόγουστων γκράφιτι, κλπ. να εκλείψουν.

Αναφέρθηκε επίσης ότι δεν πρέπει να νοιαζόμαστε ώστε περισσότεροι φοιτητές να μπουν στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλά θα πρέπει να δούμε πως θα τελειώνουν και σε μικρό αριθμό ετών, και όχι μετά από αρκετά χρόνια! εννοώντας  το πρόβλημα των «αιώνιων φοιτητών»,

Αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί για την συνένωση ΔΠΘ και ΤΕΙ ΑΜΘ, κλπ αιτιολογώντας την προσπάθεια αυτή ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία ίσως να είναι επιβεβλημένο να μειωθεί ο αριθμός των Ιδρυμάτων .

Κλείνοντας δε τόνισε ότι δεν υπάρχει χώρα με καλά πανεπιστήμια που να μην είναι αναπτυγμένη. Άρα η σχέση ανάμεσα στα δύο είναι υπαρκτή, σημαντική και αλληλένδετη .

Προηγούμενο άρθρο

Πρώτη φορά το κρουαζιερόπλοιο Breamar στο λιμάνι

Επόμενο άρθρο

Δε χάνει η Κορτράικ