Dark Mode Light Mode

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην υπάρξουν αλλαγές σε 4 σχολεία

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ενέκρινε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας εκφράζει με την παρούσα απόφαση την αντίθεσή του στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για συγχώνευση τάξεων σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας και δηλώνει ότι είναι αντίθετο και σε συγχωνεύσεις τάξεων και σε κατάργηση- συγχώνευση σχολικών μονάδων στον Δήμο Καβάλας, που θα υποβαθμίσουν την ποιότητα της παιδείας στον Δήμο μας, χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς και χωρίς

να έχουν εξαντληθεί οι εναλλακτικές λύσεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά την ανάκληση της εν λόγω απόφασης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας και τη λήψη νέας μετά από οργανωμένο και εξαντλητικό διάλογο όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η μείωση του μαθητικού πληθυσμού είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί συνολικά την τοπική μας κοινωνία και οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε με σεβασμό στις αρμοδιότητες του κάθε φορέα, αλλά και με διάλογο ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με συντονισμένες ενέργειες που θα διασφαλίσουν την ορθή και ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και την ήδη αναβαθμισμένη ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου μας.

Τον λόγο έλαβε ο κ. Δήμαρχος ο οποίος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Καβάλας στο δίκαιο αίτημά τους, και ότι θα εξαντληθούν όλες οι κοινές ενέργειες Δήμου και Συλλόγων για την ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης. Διαδοχικά έλαβαν το λόγο οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των Δημοτικών παρατάξεων, κ. Χρυσανίδης, Εριφυλλίδης, Ιωσηφίδου και Ποτόλιας, όπως και ο εκπρόσωπος της Δημοτικής του παράταξης κ. Κροκίδης, οι οποίοι με τη σειρά τους εξέφρασαν τη συμπαράσταση στο αίτημα των γονέων και την αντίθεσή τους στην απόφαση συγχώνευσης των ανωτέρω Δημοτικών Σχολείων.

Στη συνέχεια o Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη να αποφασίσουν σχετικά. Το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από συζήτηση, έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010, και την ανωτέρω εισήγηση, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ να αποδεχθεί το αίτημα των εκπροσώπων των παριστάμενων στη συνεδρίαση Δημοτικών Σχολείων και να ζητήσει την ανάκληση της απόφασης της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας περί συγχώνευσης των ανωτέρω σχολείων (7ο,14ο,17ο)».

Προηγούμενο άρθρο

Στην πόλη της Καβάλας οι πιο ενδιαφέρουσες νέες οικοδομικές άδειες!

Επόμενο άρθρο

12 πρόστιμα της Πυροσβεστικής σε πολίτες που άναψαν φωτιά αν και αυτό απαγορεύεται