Dark Mode Light Mode

Ώριμο έργο αντικατάστασης των προβολέων στο “Ανθή Καραγιάννη”

Ομόφωνη απόφαση έλαβε σε συνεδρίαση της προ λίγων ημερών η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας.

Προτείνει το ώριμο έργο αντικατάστασης των προβολέων του «Ανθή Καραγιάννη». Διεκδικεί χρηματοδότηση, μια ακόμη φορά, από πηγή χρηματοδότησης που σχετίζεται με τα θέματα προσφύγων μεταναστών.

Η εισήγηση της υπηρεσίας που ενέκριναν τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το γήπεδο ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ βρίσκεται σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από την Δομή Φιλοξενίας και αποτελεί χώρο τον οποίο χρησιμοποιεί αρκετά μεγάλος αριθμός φιλοξενούντων της δομής.

Το συγκεκριμένο γήπεδο αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα αλλά κυρίως απαιτείται αφενός για λόγους ασφάλειας και αφετέρου για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας να αντικατασταθούν τα φωτιστικά σώματα του γηπέδου.

Ο χώρος είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Καβάλας και στεγάζει εκτός από τα ποδοσφαιρικά τμήματα, σχεδόν όλα τα τμήματα του στίβου, εσωτερικούς χώρους γυμναστηρίων και αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και των φιλοξενούμενων της δομής.

Το συγκεκριμένο στάδιο είναι το τέταρτο μεγαλύτερο στη Μακεδονία και το μεγαλύτερο στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το στάδιο χτίστηκε το 1970 και διαθέτει τέσσερις ιστούς – πυλώνες φωτισμού όπου επάνω τους είναι αναρτημένοι 38 προβολείς στον κάθε ένα (Σύνολο 152).

Ο Δήμος Καβάλας σκοπεύει στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας να αντικαταστήσει τους υφιστάμενους ενεργοβόρους συμβατικούς προβολείς (τύπου HQI 2000 VA, 130.000 L), με προβολείς νέας τεχνολογίας LED 1500 Watt 170.000 L που προσφέρουν ποιοτικότερο φωτισμό με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν την αποξήλωση των υφιστάμενων προβολέων, την προμήθεια και τοποθέτηση των νέων, την σταθεροποίηση στη σωστή θέση και μέτρηση με ειδικά όργανα όλων των παραμέτρων που αφορούν τη ένταση και την ποιότητα του φωτισμού σε όλα τα σημεία του σταδίου για κατηγορία UEFA LEVEL B, την αντικατάσταση των καλωδίων τροφοδοσίας και όλων των αυτοματισμών που απαιτούνται για την σωστή και ασφαλή λειτουργία τους.

Τέλος κρίνεται σκόπιμο να τοποθετηθεί σύστημα BMS για τον απομακρυσμένο έλεγχο και παραμετροποίηση του συστήματος ελέγχου για την καλύτερη και οικονομικότερη λειτουργία τους. Χρόνος υλοποίησης από την υπογραφή της σύμβασης: 6 μήνες Ενδεικτικός Προϋπολογισμός: 835.760,00 ευρώ».

Προηγούμενο άρθρο

Ξεκίνησε η ανακαίνιση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου: Πρόσκληση στήριξης του έργου προς τους πιστούς

Επόμενο άρθρο

Συναντήσεις στην Πρωτοβάθμια, καλούνται διευθυντές και γονείς