Dark Mode Light Mode
Εκδήλωση στην αυλή του Εργατικού Κέντρου
Ως τη Πέμπτη κατατίθεται προσφυγή και αίτημα άρσης της προσωρινής κράτησης των 3
Κουκουλοφόροι επιχείρησαν να ληστέψουν γυναίκα στη Νέα Πέραμο

Ως τη Πέμπτη κατατίθεται προσφυγή και αίτημα άρσης της προσωρινής κράτησης των 3

Το αργότερο ως την Πέμπτη 2 Γενάρη οι συνήγοροι υπεράσπισης των 3 κατηγορούμενων (για την κλοπή των 4,2 εκ ευρώ) θα καταθέσουν προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Θα στρέφονται κατά της ανακριτικής διαδικασίας και κατά των ενταλμάτων προσωρινής κράτησης των πελατών τους. Με την ίδια προσφυγή θα ζητούν άρση της προσωρινής κράτησης.

Η προσφυγή θα εξεταστεί από το ίδιο Συμβούλιο. Η ενέργεια είναι αναμενόμενη λόγω των σοβαρών ενστάσεων που συνεχίζουν να έχουν οι συνήγοροι (Παύλος Γκουρτζής, Σταύρος Καϊτατζής) για όλα όσα έγιναν στο Δικαστικό Μέγαρο την περασμένη Δευτέρα.

Τη συμπληρωματική δίωξη κατά των κατηγορούμενων και τη δεύτερη τους απολογία. Υπέρ των απόψεων τους τάχθηκε με ανακοίνωση του και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας. Ανεξάρτητα από την έκβαση της προσφυγής μπορούν πάντα να καταθέσουν αυτοτελή αίτηση αποφυλάκισης και των 3 πελατών τους.

Από την Παρασκευή ο 64χρονος κατηγορούμενος βρίσκεται προφυλακισμένος στο κατάστημα φυλακών Διαβατών μιας και πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο και την καρδιολογική κλινική. Ο γιος του προφυλακίστηκε στην Κομοτηνή και ο πρώην διευθυντής της σεκιούριτι στις φυλακές Νιγρίτας.

Τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης παρακολουθεί η εταιρία σεκιούριτι, στις εγκαταστάσεις της οποίας σημειώθηκε τον Γενάρη του 2019 η κλοπή του μεγάλου ποσού. Σχετικά με το ποσό των 800.000 ευρώ που δεν βρέθηκε, λέγεται ότι στη δικογραφία οι δύο κατηγορούμενοι που ομολόγησαν δεν αναφέρονται λεπτομερώς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρονται να δηλώνουν ότι μέρος του δόθηκε σε άγνωστο άτομο (δεν το κατονομάζουν) όπου υπήρχαν χρέη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 64χρονος στη διάρκεια της εξέτασης του από τους αστυνομικούς παραδέχθηκε την πράξη. Τότε, αναφέρουν οι πληροφορίες, υπέδειξε που βρίσκεται κρυμμένο χρηματικό ποσό 3 εκ ευρώ περίπου! Δηλαδή τα περισσότερα χρήματα που βρέθηκαν από την αστυνομία, βρέθηκαν μετά την ομολογία του 64χρονου. Το γεγονός αναφέρεται συγκεκριμένα ως απόδειξη της μεταμέλειας των δραστών. Ας μη ξεχνάμε ότι οι δύο στις απολογίες τους είναι κατηγορηματικοί ότι ο τρίτος δράστης δεν ήξερε το παραμικρό.

 

Προηγούμενο άρθρο

Εκδήλωση στην αυλή του Εργατικού Κέντρου

Επόμενο άρθρο

Κουκουλοφόροι επιχείρησαν να ληστέψουν γυναίκα στη Νέα Πέραμο