Dark Mode Light Mode

Ως τον Φεβρουάριο η αλλαγή στο Πανεπιστήμιο της Καβάλας

Δημοσιεύματα των Αθηναϊκών εφημερίδων και ιστοσελίδων παρουσίασαν χθες και προχθές το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια.

Μια πρόταση νόμου που όπως γράφηκε θα παρουσιαστεί στους Πρυτάνεις στα μέσα Δεκέμβρη, έχει προοπτική να ψηφιστεί στη Βουλή το αργότερο τον Φεβρουάριο. Κι ενώ θέμα του νομοσχεδίου είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, είναι βέβαιο ότι σε αυτό θα υπάρχει η πολυσυζητημένη ενσωμάτωση των σχολών της Δράμας και της Καβάλας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης.

Στα δημοσιεύματα δεν διαβάζουμε κάτι σχετικό αλλά όλοι δέχονται ότι η ενσωμάτωση θα γίνει με αυτήν την ευκαιρία. Καταλαβαίνουμε ότι η υλοποίηση του πλάνου οδεύει για τον Φεβρουάριο. Για να υλοποιηθεί αμέσως μετά.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Τρόπος αποφυγής αυτού που πάει να γίνει επίσης. Κι ενώ οι καθηγητές της Καβάλας είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνητικοί, αρχίζουν να προετοιμάζονται. Πριν αποδεχθούν τη μια αλλαγή (από ΤΕΙ ΑΜΘ, ΔΙΠΑΕ), έρχεται η ώρα για μια ακόμη.

Μεταξύ άλλων για το ίδιο θέμα η ιστοσελίδα esos.gr έγραψε χθες και προχθές: «Τον τίτλο  “Ελεύθερο Πανεπιστήμιο” θα φέρει το νομοσχέδιο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια το οποίο ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης ετοιμάζεται να παρουσιάσει συνοπτικά στο επόμενο υπουργικό Συμβούλιο και αναλυτικά  στη Σύνοδο Πρυτάνεων στις 15 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις προθέσεις του  πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη είναι καλέσει σε συνάντηση το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων χωρίς να αποκλείεται και συνάντηση με τους 24 Πρυτάνεις, προκειμένου να ακούσει από “πρώτο χέρι” της απόψεις και θέσεις τους.

Το νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο “Ελεύθερο Πανεπιστήμιο”  διότι το “κόνσεπτ” του είναι: Α. Απελευθέρωση  από την κρατική γραφειοκρατία, και, Β. Απελευθέρωση από το Κρατικό Μονοπώλιο».

(φωτογραφία αρχείου)

Προηγούμενο άρθρο

Γράφεται η προγραμματική σύμβαση για το έργο στο οικόπεδο του Νοσοκομείου

Επόμενο άρθρο

Μπάσκετ: Με σπουδαία άμυνα η νίκη των Πανθήρων, πάλεψε η Αγία Βαρβάρα αλλά δεν τα κατάφερε (φωτογραφίες)