Dark Mode Light Mode

Όσα δεν έγιναν λόγω βροχής την Παρασκευή, θα γίνουν τέλος Αυγούστου!

Ως αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ο κ. Γιάννης Χατζηαβραμίδης μίλησε στην Πρωινή για την πρόσφατη και διαφορετική από πλευράς καιρού Λευκή Νύχτα.

Σχολίασε απολογιστικά το γεγονός κι έδωσε επόμενο ραντεβού στο τέλος Αυγούστου. Τότε και με το νέο θεσμό Summer Shopping Festival μπορούν να γίνουν στο κέντρο της πόλης όσα λόγω βροχής δεν έγιναν την περασμένη Παρασκευή.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι απολογισμό κάνετε για τη Λευκή Νύχτα της περασμένης Παρασκευής;

Απ: Μιλώντας την επόμενη μέρα με συναδέλφους (μέλη του Εμπορικού Συλλόγου αλλά και φίλους ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους), το συμπέρασμα που βγάλαμε είναι ότι το πρόσημο ήταν θετικό. Εννοώ θετικό γιατί οι περισσότεροι έμποροι και οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες, βάζω και την εστίαση μέσα, μας είπανε ότι τα μαγαζιά τους κινηθήκανε σε πάρα πολύ καλό βαθμό.  Και το εμπορικό κομμάτι αλλά και το κομμάτι της εστίασης.

Ερ: Μεσολαβεί ένας παράγοντας -ο καιρός- που δεν ήταν καλός. Αυτό σε τι βαθμό επηρέασε;

Απ: Εμείς το προηγούμενο διάστημα τον παρακολουθούσαμε κάθε μέρα. Μιλώντας με μετεωρολόγους. Βλέπαμε πάντα τον καιρό της Παρασκευής. Παραδοσιακά ο Μάιος και ο Ιούνιος στη χώρας μας είναι οι πιο ασταθείς μήνες, με βροχοπτώσεις εκεί που δεν τις περιμένεις. Οι βροχοπτώσεις δεν αναμένονταν για την Παρασκευή. Παρόλα αυτά ο καιρός μας διέψευσε. Ξεκίνησε μια ήπια βροχή, εκεί ανάμεσα στις 20:00 με 20:30. Το αποτέλεσμα ήταν κάποια δρώμενα να αποσυρθούν. Κάποια άλλα δρώμενα όμως δεν αποσύρθηκαν. Συνέχισαν, σκεπάστηκαν τα μηχανήματα και όταν σταμάτησε η βροχή, τα δρώμενα άρχισαν και γέμισαν οι δρόμοι. Ξαναγέμισαν τα καταστήματα με αποτέλεσμα μετά τις 21:30 που σταμάτησε η βροχή να δουλέψουν πάρα πολύ, περίπου για 1,5 ώρα. Αυτό σημαίνει ότι η βροχή δεν επηρέασε τον κόσμο άμεσα.

Ερ: Η βροχή επηρέασε αρνητικά κυρίως τα αθλητικά δρώμενα και οι άνθρωποι αυτοί λένε «να μας δώσουν μια ευκαιρία ακόμη να το ξανακάνουμε». Μπορεί να γίνει μια επανάληψη; Μπορεί να γίνει μια νέα εκδήλωση;

Απ: Κάθε χρόνο διοργανώνουμε και άλλες δράσεις. Έρχεται το Summer Shopping Festival που το κάναμε πέρσι. Σκοπεύουμε και φέτος να το επαναλάβουμε στο τέλος Αυγούστου.  Εδώ είμαστε να συζητήσουμε με τους ανθρώπους, για να ξανακάνουμε τις δράσεις τους. Να κάνουμε όλες τις εκδηλώσεις που χρειάζεται έτσι ώστε να πάρουν μέρος και αυτοί, να χαρούν οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες τα εγγόνια τους.

Ερ: Αυτή η εκδήλωση θα γίνει προς το τέλος του καλοκαιριού;

Απ: Προς τα εκεί το σκεφτόμαστε και πάλι. Δεν έχουμε ακόμη καθορίσει την ημερομηνία. Η πόλη προς το τέλος του καλοκαιριού θα είναι γεμάτη από τουρισμό οπότε προς τα εκεί το σκεφτόμαστε και πάλι, προκειμένου να βάλουμε την πρόσθετη αξία. Εννοώ ότι φεύγοντας ο τουρίστας από την πόλη, θα έχει στο μυαλό του ότι έλαβε μέρος σε μια εκδήλωση πολύ καλή και πηγαίνοντας στον τόπο του θα μας διαφημίσει και σε όλους τους υπόλοιπους φίλους του.

Ερ: Ο τουρισμός άρχισε;

Απ: Ναι, το Πάσχα είχαμε την έλευση του πρώτου κύματος τουρισμού στην Καβάλα. Κλασσικά από Βαλκάνιες χώρες. Έκανε μια μικρή κάμψη μετά το Πάσχα λόγω του ότι ο καιρός ήταν άστατος. Ο οδικός τουρισμός έχει τα συν και τα πλην. Τα πλην είναι ότι όταν βλέπει ο τουρίστας στο κινητό του τον κακό καιρό των επόμενων ημερών, δε θα ξεκινήσει καθόλου ή θα ακυρώσει τη διαμονή του ή θα πει ότι θα πάει το επόμενο Σαββατοκύριακο. Με τον άστατο καιρό που είχαμε μέσα στον Μάιο , έγινε μια μικρή κοιλιά με τον τουρισμό. Φέτος πάντως φαίνεται ότι θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά.  

Προηγούμενο άρθρο

Ο Σωκράτης Φάμελλος στην Καβάλα

Επόμενο άρθρο

Ετοιμάζεται Cosmopolis με μικρότερο προϋπολογισμό σε σχέση με πέρσι