Dark Mode Light Mode

Ούτε ο Μάκης Δημητριάδης υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Ένα 24ωρο μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του κ. Μάρκου Δέμπα, ζητήσαμε να τις σχολιάσει. Να τις συμπληρώσει με δικές του απόψεις. Δώσαμε το λόγο στον Μάκη Δημητριάδη. Μέλος της διοικητικής επιτροπής και της ομάδας που ήταν επικεφαλής στη διοίκηση του φορέα. Ούτε ο Μάκης Δημητριάδης θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι έγινε με τον Μάρκο Δέμπα; Σχολιάστε μας την απόφαση του.

Απ: Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πριν, η ομάδα συναντήθηκε πάρα πολλές φορές και εξέτασε όλα τα σενάρια. Στη διάθεση του προέδρου ήταν η τελική απόφαση η οποία έγινε γνωστή το μεσημέρι της Τρίτης. Για την ακρίβεια να σας πω ότι και εμείς δεν ξέραμε τι θα αποφασίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο. Είναι μια απόφαση την οποία πήρε από μόνος του.

Ερ: Είναι σωστή η απόφαση;

Απ: Νομίζω ότι είναι απόλυτα σωστή για το λόγο ότι η προηγούμενη θητεία είχε διάρκεια 7 χρόνια και ήταν μια δύσκολη θητεία. Ακόμη και οι πιο κακόπιστοι καταλάβανε ότι στη διάρκεια της έγινε ένα πολύ σημαντικό έργο. Το Επιμελητήριο δεν είναι ο ελεύθερος μας χρόνος. Είναι η μέρα που καίγεσαι στην προσωπική σου εργασία και την παρατάς για να πας στο Επιμελητήριο. Είτε έχεις προσωπικό πρόβλημα, είτε επαγγελματική υποχρέωση στην εργασία σου πρέπει να παρατήσεις όλα και να πας εκεί. Στο Επιμελητήριο. Αυτό σημαίνει «είμαι στο Επιμελητήριο».

Ερ: Υπήρχε ενότητα στη διοίκηση τα προηγούμενα 7 χρόνια;

Απ: Νομίζω ότι υπήρξε απόλυτη ενότητα. Τα δυο πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα χρόνια. Είχαμε μια αντιπολίτευση η οποία προσπαθούσε να βρει τα πατήματα της. Ήθελε να δώσει έναν διαφορετικό τόνο στην όλη ιστορία που λέγεται Επιμελητήριο. Όμως με την υπομονή του Μάρκου Δέμπα και μόνο με την υπομονή του Μάρκου, εγώ δεν συμμετείχα σε αυτό όπως και πολλοί άλλοι, κατάφερε να αξιοποιήσει όλα τα στελέχη του διοικητικού συμβουλίου.

Είτε ήταν συμπολίτευση, είτε ήταν αντιπολίτευση. Έδειξε απόλυτη συνεργασία . Όπου μπήκε έδωσε ρόλους. Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα θα έδινε και περισσότερους ρόλους. Το πιστεύω αυτό για τον Μάρκο Δέμπα. Αυτό πιστεύω. Είναι άνθρωπος που μοιράζει και τις αρμοδιότητες και τους ρόλους. Χάσαμε δυο χρόνια με ανούσια θέματα που σε καμία περίπτωση δεν ήταν της πρώτης γραμμής.  Επίσης είχαμε στη συνέχεια δυο χρόνια τον κορωνοϊό. Το έργο που έχει επιτελεσθεί αυτή τη στιγμή ήταν και μέσα σε ένα κλεισμένο επαγγελματικό περιβάλλον του κορωνοϊού. Σίγουρα θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Ποτέ δεν λέμε ότι ήταν το απόλυτο. Φυσικά το καλύτερο είναι εχθρός του καλού. Δεδομένων των συνθηκών νομίζω ότι ήταν ονειρεμένο το έργο. Δεν περιμέναμε ότι θα έχουμε τέτοια καλά αποτελέσματα.

Ερ: Πάει για Δήμαρχος ο Μάρκος Δέμπας;

Απ: Το να πούμε σήμερα ότι πάει για Δήμαρχος ο Δέμπας, είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς.  Εγώ από τη μικρή μου εμπειρία σε όλο αυτό εδώ πέρα,  κατάλαβα ότι είναι ένας οργανωτικός άνθρωπος. Μπόρεσε διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικά «θέλω» σε μια διοίκηση, μπόρεσε να τους κερδίσει και να αποδώσουνε προς το Επιμελητήριο.  Και δεν μιλάω για τους φίλους του. Μιλώ για τους «εχθρούς» του, ας το πούμε έτσι. Αυτό λοιπόν μου δίνει εμένα αυτή τη στιγμή όσα χρειάζομαι για καταλάβω έναν άνθρωπο. Ο οποίος θέλει να προσφέρει περισσότερα. Νομίζω ότι φτάνει το Επιμελητήριο. Η ομάδα δούλεψε, ο Δέμπας είναι αυτός που είναι, τον ζήσαμε από κοντά. Μπορεί να κάνει και περισσότερα πράγματα.

Ερ: Δεν θα είστε και εσείς υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου;

Απ:  Δεν θα είμαι υποψήφιος. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα πλέον μου το απαγορεύει ρητά.

Προηγούμενο άρθρο

Η Νέα Αριστερά ετοιμάζεται για συνέδριο παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ

Επόμενο άρθρο

Η ευλογιά αιτία να θανατωθούν 2.000 πρόβατα στο Ν. Καβάλας