Με δηλώσεις που έκανε χθες στο ράδιο Πρωινή ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης σχολίασε θετικά την πραγματοποίηση την Τετάρτη της σύσκεψης των τοπικών φορέων με τους εκπροσώπους (υπηρεσιακούς παράγοντες) της Εγνατίας Οδού.
Από τις δηλώσεις του κ. Μουριάδη τα δεδομένα στην ουσία τους δεν αλλάζουν. Όλα τα έργα, παλιά και νέα, θέλουν κι άλλο χρόνο μέχρι να μπουν σε φάση κατασκευής. Πολύ χρόνο. Αυτό οφείλεται στις διαδικασίες που έτσι κι αλλιώς αργούν αλλά και στην στάση των φορέων στο παρελθόν. Η οποία δεν ήταν αποφασιστική. Κυρίως δεν ήταν πιεστική. Κατόπιν τούτου θα χρειαστεί να περιμένουμε κι άλλο. Μήνες ή και χρόνια.
Ο κ. Μουριάδης στις δηλώσεις του είπε τα ακόλουθα:
«Η συνάντηση που έγινε την Τετάρτη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ήταν πολύ ουσιαστική. Άργησε να γίνει αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Λύθηκαν πολλά θέματα. Πλέον υπάρχει συντονισμός. Για το τμήμα του Ε61 «Κρηνίδες -Σταύρος Αμυγδαλεώνα» εκτιμώ ότι η δημοπράτηση του έργου θα γίνει το 2021. Ο Δήμος Καβάλας είναι αντίθετος να κοπούν δέντρα στο υπόλοιπο του δρόμου δηλαδή από το Σταύρο Αμυγδαλεώνα έως τον Άγιο Σίλα. Για το έργο του Ε61 θα επακολουθήσει το τμήμα «Άγιος Αθανάσιος- Κρηνίδες».
Σχετικά με τη πλήρη αποκατάσταση της γέφυρας μας είπαν ότι η ολοκλήρωση των μελετών προβλέπεται αρχές του 2021. Θα δουν για το υπόλοιπο της γέφυρας μάλλον θα κατασκευαστεί νέα. Με τις αδειοδοτήσεις που θα πρέπει να υπάρξουν στη συνέχεια, εκτιμώ ότι το έργο θα δημοπρατηθεί το καλοκαίρι του 2021. Άρα εκτιμώ ότι η γέφυρα θα αποκατασταθεί πλήρως σε τρία χρόνια από σήμερα. Για την Περιμετρική είμαστε στην ωρίμανση των οριστικών μελετών με διαγωνισμούς που θα γίνουν το προσεχές διάστημα. Το έργο με προϋπολογισμό 30 εκατομμύρια ευρώ Θα διεκδικήσει χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.
Η Περιμετρική θα ολοκληρωθεί με το μικρό τούνελ όπου θα κοπούν δέντρα. Όχι πολλά. Δεν είναι ίδιο το κόψιμο των δέντρων για την Περιμετρική σε σχέση με τα περισσότερα δέντρα που θα χρειαστεί να κοπούν στο Σταυρό Αμυγδαλεώνα. Για το δεύτερο σενάριο ο Δήμος Καβάλας διαφωνεί. Το έργο της παράκαμψης του Αμυγδαλεώνα ξεκίνησε από την εποχή που Νομάρχης Καβάλας ήταν ο Θόδωρος Καλλιοντζής. Από τότε έγιναν απαλλοτριώσεις. Το έργο θα γίνει με το νέο ΕΣΠΑ. Όσον αφορά την προσωρινή λύση στην πεσμένη γέφυρα και την μετατόπιση του τοιχίου της αυλής του παλιού νοσοκομείου, το έργο είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί αλλά σκοντάφτει στην απεργία των μηχανικών του δημοσίου που τελειώνει στις 20 Μαρτίου. Ελπίζουμε ότι μετά θα μπορέσουμε να το δημοπρατήσουμε. Για το ίδιο έργο και μια άλλη πλευρά του διατυπώνει αντιρρήσεις ο ιερέας της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας. Θα συναντηθώ και θα συζητήσω μαζί του αυτά για τα οποία διαφωνεί».