Dark Mode Light Mode

Π. Αρσονιάδης: Η δήμαρχος δεν έκανε κολοτούμπα, απλώς στραβοπάτησε

Νωρίς χθες το πρωί στις θέση «Καρυδιές» στην περιοχή των Φιλίππων επανήλθαν οι αρχαιολόγοι του ΤΑΡ για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που προσπαθούν να υλοποιήσουν τις τελευταίες ημέρες. Χθες το πρωί εμφανίστηκαν πρώτοι στην περιοχή, αφού όσοι ζητούν αλλαγή της όδευσης έφθασαν στο σημείο με μικρή χρονική καθυστέρηση.

Υπήρξαν οι γνωστές διαβουλεύσεις και οι εργασίες σημείωσαν μια μικρή έστω πρόοδο αφού δύο εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής αποχώρησαν από το σημείο, προκειμένου να καταγγείλουν για δεύτερη φορά το γεγονός στην ελληνική αστυνομία, κατόπιν επισκέψεώς τους στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας.

Κάθε πρωί φαίνεται ότι θα συναντιούνται στη θέση «Καρυδιές» οι εκπρόσωποι του ΤΑΡ και οι πολίτες που ζητούν αλλαγή της όδευσης του αγωγού. Οι εργασίες κατά κάποιο τρόπο εκτελούνται μεν αλλά περιορισμένα κι έχουν μόνο αρχαιολογικό χαρακτήρα. Η υπόθεση οδηγείται στην αστυνομία με προοπτική να απασχολήσει τη δικαιοσύνη αν κι αυτό δεν είναι και τόσο σίγουρο, σύμφωνα με τα δεδομένα της υπόθεσης και τις άδειες που έχει εξασφαλίσει το έργο από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η συντονιστική επιτροπή ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να υπάρχει και άδεια του δήμου Καβάλας, για την οποία ο δήμος βεβαιώνει πως κάτι ανάλογο δε χορήγησε.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις που παραχώρησε χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο Παναγιώτης Αρσονιάδης, εκπροσωπώντας τη συντονιστική επιτροπή. Απέφυγε να μιλήσει συγκεκριμένα για τις επόμενες ενέργειές της. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις, είπε με νόημα, αφού εξετάζονται τα πάντα. Δε θέλησε να σχολιάσει την παρουσία του Μιχάλη Χρυσομάλλη στη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στις Κρηνίδες.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης και το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Αρσονιάδης διόρθωσε τις δηλώσεις της συντονιστικής επιτροπής εις βάρος της δημάρχου Καβάλας. «Δεν έκανε κολοτούμπα», τόνισε με νόημα, «απλώς στραβοπάτησε», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιάννη Παναγιωτίδη, που λέγεται πως ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, ο Παναγιώτης Αρσονιάδης που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη προοπτική δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ: «Αν ο Γιάννης Παναγιωτίδης είναι υποψήφιος δήμαρχος τότε εγώ θα τον υποστηρίξω και με τα δύο μου χέρια». Ο Γιάννης Παναγιωτίδης άλλοτε διαψεύδει τις φήμες κι άλλοτε τις αφήνει να απλώνονται στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, υπάρχει θετική ανταπόκριση όχι τόσο από τη δημοτική ενότητα Φιλίππων όσο από τους ανθρώπους της καβαλιώτικης αγοράς. Ο ίδιος ωστόσο δεν ανοίγει  καθόλου τα χαρτιά του και φαίνεται απλά να δοκιμάζει τη φήμη. Είναι μια γνωστή τακτική προκειμένου αρχικά να διαπιστώσει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και να αποφασίσει αργότερα.

 

Προηγούμενο άρθρο

Κωστής Σιμιτσής : ΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΥΦΛΑ ΜΑΣ

Επόμενο άρθρο

Ολοκληρώθηκε η έκθεση βιβλίου