Dark Mode Light Mode

Παγκόσμια ημέρα εθελοντή δότη μυελού των οστών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών και ενημερώνει τους πολίτες ότι αποτελεί συνεργαζόμενο κόμβο «Κρίκο Ζωής» του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ».

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι στον κόσμο διαγιγνώσκονται με  καρκίνο του αίματος, όπως είναι η λευχαιμία (πιο συνήθης μορφή καρκίνου στα παιδιά) ή το λέμφωμα. Για πολλούς η μόνη ελπίδα ζωής είναι η μεταμόσχευση Μυελού των Οστών από έναν Εθελοντή Δότη με συμβατό ιστικό τύπο.

Η δημιουργία μεγάλων Εθνικών Δεξαμενών Δοτών είναι καίρια σημασίας στην εύρεση συμβατών Δοτών. Η χώρα μας δυστυχώς διαθέτει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά Δοτών ανά πληθυσμό. Η διαδικασία Δωρεάς Μυελού των Οστών γίνεται πλέον με απλή αιμοληψία. Οι Εθελοντές Δότες εντάσσονται στην Παγκόσμια Δεξαμενή Δοτών.

Όποιος επιθυμεί να γίνει Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας www.iskavalas.gr από 1 Οκτωβρίου 2024, όπου θα αναγράφονται οι Ιατροί που αναλαμβάνουν τη λήψη  επιχρίσματος από το στόμα (δείγμα σάλιου με μπατονέτα).

Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών (αν είσαι 18 έως 40 ετών).

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Ακυρώθηκε η απόφαση μείωσης τελών στα καταστήματα της αγοράς του Αγίου Νικολάου

Επόμενο άρθρο

Η καθηγήτρια Ζωή Γαβριηλίδου ορίστηκε μέλος του Συμβουλίου Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘ.Α.Α.Ε.