Dark Mode Light Mode

Παγκόσμια ‘Υψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού (φωτογραφίες)

Κείμενο του Μπάμπη Παναγιωτίδη


Με λαμπρότητα εορτάστηκε κι εφέτος στην ενορία μας η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε μέγας εσπερινός. Την κύρια ημέρα – χοροστατούντος του Μητροπολίτου Φιλίππων – Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου – τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου, κατά την οποία έλαβε χώρα η καθαυτή Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στο μέσον του Ναού μας κατά την τάξη του Τυπικού, στο τέλος της Μεγάλης Δοξολογίας.

Ακολούθησε πανηγυρική θεία λειτουργία, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών και των επισήμων του τόπου μας. Το απόγευμα θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί με κάθε επισημότητα το διήμερο λατρευτικών εκδηλώσεων της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Ύψωσης του ξύλου της ζωής.

Είναι μια χαρακτηριστική ημέρα, όπως είναι η Μεγάλη Παρασκευή και γι’ αυτό η Εκκλησία μας έχει καθιερώσει και σήμερα την νηστεία, πλην τις ημέρες που η μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας μας πέφτει Σάββατο ή Κυριακή, όπου γίνεται Κατάλυση «οίνου και ελαίου».

*Οι φωτογραφίες από την σημερινή Θεία λειτουργία παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων – Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου και των τοπικών αρχών.

Προηγούμενο άρθρο

Ο Ιαπωνικός Κόκκινος Στρατός επιτίθεται στη γαλλική πρεσβεία στη Χάγη

Επόμενο άρθρο

Ο Νότης Καρασάββας εκλέχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (φωτογραφίες-videos)