Dark Mode Light Mode

Πάλι με χρόνια με καιρούς …. Έρχεται μεγάλο συλλαλητήριο !

Έρχεται μεγάλο συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη στις 15 του μήνα στις 12 το μεσημέρι για τα διόδια στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

Το συλλαλητήριο που διοργανώνεται θυμίζει αρκετά το συλλαλητήριο για τον Λιθάνθρακα που είχε γίνει στο ίδιο σημείο το 2008, στην έναρξη της κρίσης.

Που να ξέραμε μετά το 2008 τι κάρβουνο θα τρώγαμε όσο αφορά τα οικονομικά της χώρας.

Αποφύγαμε το κάρβουνο του λιθάνθρακα και φάγαμε το κάρβουνο των εταίρων !

Πάντως το 2008 που ακόμα δεν ξέραμε τις μας περιμένει και με την κρίση είχαμε μόνο μια ακουστική επαφή αφού μόνο ακούγαμε οτι έρχεται , ο κόσμος της Καβάλας είχε δυνάμεις και αντοχές να βγεί στους δρόμους και στις πλατείες για να διαμαρτυρηθεί.

Σήμερα δέκα χρόνια μετά απο εκείνο το συλλαλητήριο και 8 χρόνια μνημονιακά δεν ξέρω αν ο κόσμος έχει τις ίδιες αντοχές για παρόμοιες διαμαρτυρίες.

Αξίζει να σημειωθεί οτι για εκείνη την ημέρα οι διοργανωτές θέλουν να είναι κλειστά τα σχολεία προκειμένου να κατέβουν όλοι οι μαθητές στην πλατεία και γιατί οχι και η αγορά της Καβάλας απο τις 12 και μετά που θα ξεκινήσει το συλλαλητήριο.

Και επειδή με ένα συλλαλητήριο δεν έγινε και τίποτα θα πρέπει απο τώρα να έχουμε έτοιμο και το επόμενο βήμα που θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Είναι σωστό οτι αυτή την φορά επιλέχθηκε η κεντρική πλατεία της Καβάλας προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την κατασκευή διοδίων στην Παράκαμψη και οχι το σημείο της κατασκευής πάνω στην Εγνατία Οδό που απέχει αρκετά και αποθαρρύνει πολλούς να φτάσουν μέχρι εκεί αν και νομίζω οτι το επόμενο ραντεβού θα πρέπει να είναι εκεί πάνω.

Όπως στην περίπτωση του TAP τα ραντεβού γίνονται στα χωράφια έτσι και για τα διόδια θα πρέπει να γίνονται πάνω στην Εγνατία Οδό.

Φοβάμαι οτι δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τις κινητοποιήσεις και πάνω στην Εγνατία και στο σημείο της κατασκευής των διοδίδων αφού δεν βλέπω την εταρία να έχει την διάθεση να πάρει το μήνυμα απο το συλλαλητήριο της πλατείας.

 

Μα είναι δυνατόν πολίτης να κατεβαίνει απο το αυτοκίνητο του και να πλακώνει στα κλωτσομπούνια τον δημοτικό υπάλληλο της καθαριότητας;

Ο λόγος ήταν οτι το απορριμματοφόρο έκλεινε τον δρόμο στον αυτοκίνητο του πολίτη με τον οποίο ο υπάλληλος είχε φραστική αντιπαράθεση η οποία εξελίχθηκε σε συμπλοκή με τον άτυχο υπάλληλο να περνάει το βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

 

Ο Μελισσανίδης ο πρόεδρος της ΑΕΚ που είναι γάτα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος αγάπησε ξαφνικά τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ τον Σαββίδη και ζητά την αναστολή της τιμωρίας του προκειμένου να παρακλολουθήσει και αυτός τον τελικό κυπέλλου.

Ο Ιβάν απο την άλλη δηλώνει οτι θα είναι στην Αθήνα την ώρα του μεγάλου τελικού αλλά οχι στο ΟΑΚΑ.

Επειδή ζούμε στην Ελλάδα που όλα απαγορεύονται και όλα επιτρέπονται είναι πολύ πιθανό να δοθεί μια αναστολή στην απόφαση της τιμωρίας του και να του επιτρέψουν την είσοδο στο γήπεδο μόνο για το συγκριμένο παιχνίδι.

Πάντως εγώ αν ήμουν ο Ιβάν ο τρομερός θα κατέβαινα και θα επέλγα να δω τον τελικό σε γιγαντοθόνη απο το paraoda που είναι σήμερα το πρώτο καφέ – μπάρ εστιατόριο της Αθήνας με πολύ δυνατή κουζίνα και μεζέδες μαγικούς.

 

Πάντως είναι σίγουρο οτι δεν πάμε καλά ως κοινωνία και έχουμε θέματα.

Δεν ακούσατε , διαβάσατε τι έγινε προχθές στους Θρακομακεδόνες ;

Ο παππούς 79 ετών μάλωσε με την γιαγιά και πήρε ένα μπαλτά και την σκότωσε.

Μα είναι δυνατόν ;

Και όμως είναι.

Η κακιά η στιγμή είπε ο παππούς ο οποίος με χειροπέδες οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ισως λόγω ηλικίας να αφεθεί ελεύθερος αν και αυτό δεν είναι και πολύ πιθανό κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο αφαίρεσε την ζωή της γυναίκας του.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι , ύποπτοι και ύπουλοι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Επόμενο άρθρο

Χωρίς Ανυφαντάκη στον πάγκο - Σήμερα ο ΑΟΚ στο Κύπελλο με την ΑΕ Καλαμπακίου