Dark Mode Light Mode

Πάλι τα δίμηνα στη συνεδρίαση του Δ/Σ Παγγαίου

Περισσότερες από δύο ώρες διήρκησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου το βράδυ της Τετάρτης. Άρχισε με καθυστέρηση και πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία του πρώην δημάρχου Βασίλη Ξουλόγη και του Θόδωρου Μπόνου.

Χαίρομαι που απουσιάζει από τη συνεδρίαση ο Βασίλης Ξουλόγης, διότι έτσι διατηρώ την ψυχική μου ηρεμία, δήλωσε ο Χρήστος Πριονίδης. Αν έρθει στη συνεδρίαση δε γνωρίζω κατά πόσο θα παραμείνω ήρεμος, συμπλήρωσε. Θέμα πάντως ανακύπτει από τις συνεχόμενες απουσίες του Βασίλη Ξουλόγη καθώς εάν συμπληρωθούν τρεις διαδοχικές απουσίες, τότε δίδεται το δικαίωμα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να τον ελέγξει.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης συζητήθηκε και πάλι το θέμα των διμήνων, αφού είναι οριστικό ότι το πρόβλημα δεν επιλύεται με την τροπολογία, την οποία και δεν αποδέχεται ο υπουργός εσωτερικών. Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούμενοι στη δίκη του Σεπτέμβρη προετοιμάζονται για το δικαστήριο. Κάποιοι λένε ότι θα καταγγείλουν πως οτιδήποτε έπραξαν εφαρμόζεται και σε πολλούς ακόμη δήμους της χώρας. Στη συνεδρίαση της Τετάρτης συντάχθηκε επιστολή που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, μια διαμαρτυρία που θα στείλουν οι κατηγορούμενοι κυρίως προς τον συντάκτη του πορίσματος της έκθεσης, η οποία και αποτελεί ουσιαστικά το βασικό στοιχείο της δικογραφίας ενόσω η υπόθεση εκκρεμεί στη δικαιοσύνη. Λέγεται ότι την προαναφερόμενη επιστολή δε δέχθηκε να υπογράψει συμφωνώντας με το περιεχόμενο της ο Θόδωρος Μπόνος.

Αναφορικά με τα θέματα της επικαιρότητας, οι δημοτικοί σύμβουλοι συζήτησαν για τα μπάζα και τα σκουπίδια στη Νέα Πέραμο, για τα οποία όμως επέρριψαν ευθύνες και στους παραθεριστές. Κάνουμε ότι μπορούμε για το πρόβλημα, δήλωσε η αντιδήμαρχος Ελένη Μπενή. Τέλος, ο Τάσος Ορφανίδης έθεσε θέμα καταστροφών από την κακοκαιρία στη δημοτική ενότητα Ορφανού. Σύμφωνα με την απάντηση της διοικήσεως του δήμου, τα βασικότερα προβλήματα λύθηκαν έπειτα από λίγες ημέρες. Ο κ. Ορφανίδης είχε φραστικές αντιπαραθέσεις κυρίως με τον πρόεδρο του σώματος Κώστα Γάκη.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης ανακοινώθηκε ότι κέντρο ανάπλασης στο κέντρο της Ελευθερούπολης που αφορά στην είσοδο της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή πλησίον της πιάτσας των ταξί. Πρόθεση του δήμου Παγγαίου είναι το έργο να αρχίσει και να ολοκληρωθεί γρήγορα.

 

******

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Στο δήμο Παγγαίου η Λ.Α.Φ. Ελευθερούπολης

Επόμενο άρθρο

Στάχτη και μπούρμπερη .....