Dark Mode Light Mode

Πάλι υποψήφιος ο Γιώργος Καλαντζής

Μία ακόμη φορά υποψήφιος ο Γιώργος Καλαντζής.

Στον αγαπημένο του αθλητισμό. Στις εκλογές για τη νέα διοίκηση του ΣΕΓΑΣ που θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή. Πρώτης τάξεως αφορμή να μας μιλήσει για όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Η συνέντευξη

Ερ: Ποιος θα κερδίσει και θα είναι ο επόμενος πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ; Ποια είναι η εκτίμηση σας;

Απ: Εγώ εύχομαι αυτός που θα κερδίσει και θα υπάρχει απέναντι στη ΝΔ- σε μας- να κάνει μια αξιόλογη και σοβαρή αντιπολίτευση. Αυτό για μένα είναι δημοκρατία. Αυτοί που θα ψηφίσουν εύχομαι να εκλέξουν τον καλύτερο. Αυτήν τη στιγμή όπως είναι τα πράγματα κι αν ψηφίσουν μόνο αυτοί που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ, προηγείται ο κ. Ανδρουλάκης. Αλλάζουν τα δεδομένα αν ψηφίσει και άλλος κόσμος. Δεν είναι σωστό να κάνω πρόβλεψη εγώ, διότι είναι ένας χώρος που έχει ιστορία και μια παράταξη που προσέφερε στην Ελλάδα. Εγώ το έζησα και σαν Αντιπρόεδρος της Βουλής το γεγονός ότι έχει πολλά αξιόλογα στελέχη τα οποία προσφέρουν στη δημοκρατία μας. Με το καλό να εκλεχθεί αυτός και να μπορέσει να συσπειρώσει και να δώσει δυναμική στο χώρο γιατί δίπλα σε ένα ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα, όπως είναι η ΝΔ με τον Κυριακό Μητσοτάκη, να υπάρχει ένα ισχυρό φιλοευρωπαϊκό κεντροαριστερό κόμμα.

Ερ: Στον ΣΥΡΙΖΑ ποιος θα κερδίσει;

Απ: Αν γίνουν εκλογές στον κόσμο, με διαφορά ο Κασσελάκης. Αυτό είναι φοβερό πράγμα που γίνεται εκεί. Έχουν… τρελαθεί εκεί. Αντί να καθίσουν να μονιάσουν, να συνεργαστούν, είναι φοβερό αυτό που γίνεται και σίγουρα δεν το περίμενα. Φυσικά υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι και σε αυτό το χώρο. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το πράγμα που συμβαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ. Στις δημοσκοπήσεις καθαρά πρώτος είναι ο Κασσελάκης. Η διαφορά είναι μεγάλη. Δε θέλουν να επιτρέψουν τον Κασσελάκη να είναι υποψήφιος. Ας κάνουν ότι θέλουν.

Ερ: Κάνουν αντιπολίτευση οι 11 βουλευτές της ΝΔ;

Απ: Όταν καταθέτουν ερώτηση με την οποία υπηρετούν τα συμφέροντα της πατρίδας και του τόπου τους, καλά κάνουν. Κακώς το κάνουν αν έχουν στο μυαλό τους έστω και μια ιδέα αντιπολίτευσης κατά του Μητσοτάκη. Εύχομαι και πιστεύω ότι ισχύει το πρώτο. Σίγουρα πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη ευαισθησία στα θέματα της αντιμετώπισης της ακρίβειας και των ακριβών ενοικίων. Αυτό είναι γεγονός. Πρέπει να γίνεται με αυτή την έννοια και όχι να βρούμε τρόπο να κατηγορήσουμε ή να αντιπολιτευθούμε τον Μητσοτάκη. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει καλή πρόθεση.

Ερ: Είστε και υποψήφιος στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ…

Απ: Είναι τιμή μου που μου ζητήθηκε να υπηρετήσω από τη θέση μου το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ. Υπήρξα αθλητής και κολυμβητής και χρόνια αντιπρόεδρος στον ΑΟΚ αλλά και στον Ηρακλή. Ο αθλητισμός, το ποδόσφαιρο είναι η αγάπη μου. Είναι κάτι που αγαπούσα, το υπηρετώ και φυσικά το αγαπώ και τώρα. Μακάρι να εκλεγώ. Οι εκλογές είναι την Κυριακή στις 29 Σεπτεμβρίου. Οι εκλογές στο ΣΕΓΑΣ γίνονται με δυο ψηφοδέλτια. Ψηφίζεις ξεχωριστά για πρόεδρο και ένα ενιαίο για σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ.

Ερ: Δεν είστε άρα ούτε με την κα Σακοράφα, ούτε με τον κ. Φίλη. Είστε κοινής αποδοχής.

Απ: Θα δούμε, θα φανεί από το αποτέλεσμα τι είμαι.

Ερ: Τι θα γίνει με την ακρίβεια;

Απ: Απ’ ότι βλέπω και οι τιμές στα σχολικά δεν είναι προσιτές. Το θέμα της ακρίβειας είναι κάτι που είπε και ο Πρωθυπουργός ότι τον νοιάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό και τον ευαισθητοποιεί. Δυστυχώς δεν έχουμε φέρει τα αποτελέσματα που έπρεπε να φέρουμε. Δεν μπορέσαμε. Δεν μπορεί να ανταπεξέλθει η οικογένεια μέσα από τις μικρές αυξήσεις μισθών που γίνονται μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων. Δεν μπορεί να ανταπεξέλθει η οικογένεια, ιδιαίτερα αν έχει δυο παιδιά που πάνε στα σχολεία. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί τρόπος να λυθεί. Σ’ αυτό το θέμα έχουμε καθυστερήσει.

Ερ: Έχουμε κανένα νέο της Καβάλας στην Αθήνα;

Απ: Δυο από τα τρία μεγάλα πράγματα που ονειρεύτηκα και πιστεύω ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί, βρήκαν το δρόμο τους. Υπάρχει συμφωνία μεταξύ Δήμου και Υπουργείου Άμυνας για την πολεοδόμηση του πρώην στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Επίσης μίλησα με τον κ. Σταϊκούρα και φαίνεται ότι προχωράει το έργο για την σιδηροδρομική σύνδεση του νέου λιμανιού με τους Τοξότες.

Προηγούμενο άρθρο

Εξιχνιάστηκε η διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο της Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Το πρόβλημα της λειψυδρίας και η Θάσος- Σχολιάζει ο Νίκος Τσιλογιώργης