Dark Mode Light Mode
Υπέρ της Άννας Διαμαντοπούλου και της ενότητας του ΠΑΣΟΚ
Παναγιώτης Κουτσόγλου: Να διεκδικούμε και στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας από την Καβάλα
Μετά από 10 χρόνια, κινητικότητα στο κατάστημα πρώην Bodyline

Παναγιώτης Κουτσόγλου: Να διεκδικούμε και στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας από την Καβάλα

Την προηγούμενη εβδομάδα το Λιμεναρχείο Καβάλας παρουσίασε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία και για τα δρομολόγια του Καλοκαιριού από την Καβάλα, τα δρομολόγια της ακτοπλοΐας.

Όλα πήγαν καλά, καλύτερα από πέρσι το Καλοκαίρι. Ο κ. Παναγιώτης Κουτσόγλου του «Καβάλα Τουρς» που βρίσκεται κάθε μέρα στο λιμάνι με την ιδιότητα του ναυτικού πράκτορα, σημειώνει και ζητά κάτι που δεν κάνουμε. Μέσω των φορέων να διεκδικούμε. Περισσότερα και καλύτερα πλοία. Περισσότερα δρομολόγια.

Η συνέντευξη

Ερ: Πως ήταν το καλοκαίρι στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας; Πως το ζήσατε;

Απ: Η επισκεψιμότητα ήταν μεγάλη. Πήγε πάρα πολύ καλά σε σχέση με πέρσι. Ακόμη και σε σχέση με το 2019 που ήταν μια πολύ επιτυχημένη σεζόν.  Γενικώς είμαστε ευχαριστημένοι. Δουλέψαμε κυρίως πάλι με Βαλκάνιους τουρίστες. Το πρόσημο είναι θετικό για φέτος. Το Βόρειο Αιγαίο τα τελευταία χρόνια έχει μια σταθερή ανάπτυξη όσον αφορά το κομμάτι του τουρισμού. Επενδύει πάνω σε αυτό και τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Ερ: Οι περισσότεροι από την Καβάλα ταξίδεψαν στη Λήμνο.

Απ: Η Λήμνος γενικώς είναι ποιοτικός τουρισμός. Μπορούμε να προγραμματίσουμε διακοπές πολυήμερες. Εκτός από τους Έλληνες έχει κυρίως τους Βαλκάνιους που αξιοποιούν τα χαρακτηριστικά του αθλητικού τουρισμού που διαθέτει το νησί. Είναι μια κατηγορία που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το νησί και δυο και τρεις φορές τον μήνα.

Ερ: Τα βαπόρια που ήταν στα δρομολόγια ήταν μεγάλα; Ήταν μεσαία; Ήταν γρήγορα; Τι να πούμε γενικά για τα βαπόρια;

Απ: Με αυτά που έκαναν τα δρομολόγια γενικά είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο. Οπωσδήποτε έχουμε πολλά περιθώρια αναβάθμισης, στο κομμάτι αυτό. Για να γίνει αυτό, πρέπει να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια απ` όλους μας και να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Δεν είχαμε προβλήματα, η Λήμνος είναι κοντά στην Καβάλα, σχετικά. Επομένως για αυτό είχε και τόσο μεγάλη απήχηση.

Ερ: Οι εταιρείες παρακολουθούν τα νούμερα. Όταν έχει κίνηση η γραμμή, υπάρχουν και μεγαλύτερα βαπόρια;

Απ: Βεβαίως όμως πρέπει και εμείς να παρακολουθούμε γιατί αφορά εμάς και το δικό μας καλό.  Πάντα να είμαστε έτοιμοι και συνέχεια να διεκδικούμε για να παίρνουμε το κάτι καλύτερο.

Ερ: Βλέπουμε την Αλεξανδρούπολη που συνέχεια διεκδικεί στον ίδιο τομέα και συνήθως δεν παίρνει τίποτα από πλευράς νέων δρομολογίων. Να ανησυχούμε, κινδυνεύουμε να πάρουν κάποιο δρομολόγιο; Τα τελευταία χρόνια είχαμε την απώλεια ενός δρομολογίου. Γίνεται από τη Θεσσαλονίκη. Γενικά το μέλλον του λιμανιού και της ακτοπλοΐας ποιο είναι;

Απ: Το τι χάσαμε ένα δρομολόγιο, φυσικά και δεν είναι καλό. Το χάσαμε ίσως γιατί δεν ήμασταν σε ετοιμότητα. Το να διεκδικούμε και να μην κερδίζουμε κάτι, είναι μέσα στο παιχνίδι. Το να μη διεκδικούμε θεωρώ ότι δεν είναι σωστό, πόσο μάλλον το να χάνουμε κιόλας. Γενικώς το κομμάτι που αφορά το λιμάνι της Καβάλας πρέπει να το δούμε με μια πιο σωστή λογική και προοπτική. Να ετοιμάσουμε κάποιες ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τη μεριά μας και όσο γίνεται να το αναβαθμίσουμε.

Ερ: Τι χειμώνα θα έχουμε στο λιμάνι της Καβάλας; Τα πλοία και τα δρομολόγια θα είναι όπως πέρσι το χειμώνα;

Απ:  Από αυτήν την εβδομάδα όσον αφορά το AQUA BLUE -τα δρομολόγια του- επανέρχονται στο χειμερινό πρόγραμμα.  Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 16.00.  Το κομμάτι που αφορά τη  Blue Star  αλλάζει από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά. Ένα δρομολόγιο βράδυ της Τετάρτης.  Ελπίζουμε να υπάρχει μια σταθερότητα και συνέχεια στο λιμάνι της Καβάλας, να μην έχουμε αλλαγές στα δρομολόγια.

Προηγούμενο άρθρο

Υπέρ της Άννας Διαμαντοπούλου και της ενότητας του ΠΑΣΟΚ

Επόμενο άρθρο

Μετά από 10 χρόνια, κινητικότητα στο κατάστημα πρώην Bodyline