Dark Mode Light Mode

Panos place: Τα καλύτερα «μπιφτεκόψωμα» της Θάσου (φωτογραφίες)

Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης


Από το 1988 λειτουργεί το “Panos Place” στο κέντρο του πεζόδρομου στο Λιμένα της Θάσου, θυμάμαι τη χρυσοχέρα μητέρα του που μαγείρευε όλα αυτά τα χρόνια εξαίσια λαδερά. Το τελευταίο καιρό ο Πάνος Φραγκίογλου αποφάσισε να δώσει καινούργιο γευστικό προσανατολισμό στο κατάστημα του αλλάζοντας εκ βάθρων το μενού.

Τον πρώτο λόγο έχει η πιο comfort αγαπημένη λιχουδιά των Ελλήνων το burger. Πριν προχωρήσει στη παραγωγή του δημοφιλούς εδέσματος, πήγε και παρακολούθησε το σεμινάριο μαγειρικής του ταλαντούχου και πρωτοπόρου σεφ Βασίλη Σπόρου (“Mama Roux”,“Po’ Boys”), σχετικά με τις τεχνικές και το σωστό μίγμα που χρησιμοποιείται στη παραγωγή του μπέργκερ.

Ενημερώθηκε για περισσότερες από 20 συνταγές μέσα από τις οποίες ξεχώρισε το εναλλακτικό burger της δεκαετίας, το “Ramen Burger” που φτιάχνεται με bun από ramen noodles. Στο grill house “Panos place” η επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών, η γευστική ένταση και η φρεσκάδα είναι ο κανόνας. Όλα τα χειροποίητα burger σερβίρονται από 100% μοσχαρίσιο κιμά σε αφράτο ψωμάκι brioche μαύρης τρούφας.

Τα ζουμερά μπιφτεκόψωμα του Πάνου ψήνονται μέτρια και σερβίρονται μαζί με μπόλικες λεπτοκομμένες, φρέσκες τηγανητές πατάτες, πειραγμένες sauce και σε πάμπολλους συνδυασμούς που εξάπτουν τη φαντασία. Η πρώτη μου επιλογή ήταν η απόλυτη αμερικανιά το “Ramen burger”, θα σας… ξελιγώσει ολοκληρωτικά το πρώτο εναλλακτικό μπέργκερ που είχε τρελή απήχηση στην Αμερική και πιστέψτε με είναι μια ξεχωριστή λιχουδιά “Better than sex”!

Αντί για ψωμάκια  brioche ο Πάνος έφτιαξε buns από ramen noodles, τοποθέτησε μέσα το επικό burger, πρόσθεσε τσένταρ, μπέικον, γλυκό τσίλι και για συνοδεία επέλεξε πατάτες περού. Ήταν ένα burger amazing, juicy and crispy! Ξεχώρισα όμως και το “Black label burger” ένα signature burger με κιμά από μοσχαρίσιο κρέας πέντε κοπών, σιδηρόδρομο, λάπα, λαιμό, σπάλα και silver side.

Αφού ζυμώσει τον κιμά πρωί-πρωί ο Πάνος με αλάτι και πιπέρι, τον αφήνει να ξεκουραστεί για τρεις ώρες στο ψυγείο. Την ώρα της παραγγελίας πλάθει με το χέρι τη μπιφτεκόμπαλα και την πιέζει δυνατά για να φύγει ο αέρας. Ακολουθεί ψήσιμο medium rare και προσθέτει τυρί τσένταρ και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Έκλεισα τη μέρα μου μ’ ένα ρουστίκ μπέργκερ που το διακρίνει η θαυμαστή του απλότητα, το “Juicy luicy burger” περιέχει γεμιστό μπιφτέκι με τυρί και καραμελώμενα κρεμμύδια. Τέλος  να σημειώσουμε πως το “Panos Place” προσφέρει εθιστικά πιτόγυρα και πληθωρικά σουβλάκια για τους τουρίστες του νησιού!

Προηγούμενο άρθρο

1 ευρώ το εισιτήριο και στο ματς με τον Ηρακλή

Επόμενο άρθρο

Alex Haditaghi: «Την Τετάρτη σας χρειαζόμαστε στο γήπεδο για να γράψουμε ιστορία και να παραμείνουμε στην κατηγορία!»