Dark Mode Light Mode

Παντού πολλά κομμένα χόρτα και κλαδιά! Ποιος θα τα απομακρύνει;

Οι συμπολίτες σπεύδουν να προσαρμοστούν στους παλιούς και νέους κανονισμούς για την αντιπυρική περίοδο.

Καθαρίζουν είτε τις αυλές των σπιτιών τους, είτε τα οικόπεδα τους. Μόνο που ως τώρα η δουλειά γίνεται μισή! Τα κομμένα χόρτα και κλαδιά συγκεντρώνονται μπροστά από τις αυλές και τα οικόπεδα, περιμένουν μέρες ή και εβδομάδες κάποιος να τα απομακρύνει. Ξεραίνονται και γίνονται επικίνδυνα.

Εύφλεκτη ύλη. Όλοι απευθύνονται προς το Δήμο Καβάλας. Που όπως φαίνεται δεν μπορεί να ανταποκριθεί, δεν προλαβαίνει να μαζέψει όλα αυτά που καθαρίστηκαν. Οι εκπρόσωποι του Δήμου ισχυρίζονται ότι πολλές φορές οι πολίτες δεν τον ενημερώνουν καν.

Άλλοτε δεν πληρώνουν για να απομακρυνθούν κομμένα κλαδιά και χόρτα. Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη. Συμπολίτες επιμένουν ότι εδώ και μέρες ενημέρωσαν ή και πλήρωσαν.

Συνεχίζουν να περιμένουν, λένε, τον Δήμο. Φυσικά η διαδικασία θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς. Η μεταφορά των κλαδιών και των χόρτων με ιδιωτικά μέσα. Αλλά ούτε αυτό συμβαίνει.

Βρισκόμαστε έτσι μπροστά σε ένα νέο πρόβλημα, οι δρόμοι της πόλης να μην «διαθέτουν» μόνο ογκώδη αντικείμενα (παλιά έπιπλα κτλ) αλλά και κομμένα κλαδιά και χόρτα. Ξερά και επικίνδυνα.

Προηγούμενο άρθρο

Γονείς κηδεμόνες με τις διευθύντριες εκπαίδευσης στη Δ. Βιβλιοθήκη

Επόμενο άρθρο

Περίπου 1.000 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου στο Φρούριο