Dark Mode Light Mode
Αγγελική Δεληκάρη: «Την Κυριακή ψηφίζουμε και όχι χαλαρά»
Παραχωρημένος στο δημόσιο από παλιά ο 1ος όροφος του κτιρίου «Πασχάλης»;
«Εγώ ο Ερασιτέχνης», βιβλίο 3ο

Παραχωρημένος στο δημόσιο από παλιά ο 1ος όροφος του κτιρίου «Πασχάλης»;

Με απόφαση που έλαβε πριν λίγες εβδομάδες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου (ομόφωνη μάλιστα) παραχωρείται στην Αστυνομία για τις ανάγκες του Αστυνομικού Σταθμού της Νέας Περάμου ο 1ος όροφος του δημοτικού ακινήτου «Πασχάλης» στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο Ελευθερών ο ίδιος όροφος παραχωρήθηκε προ πολλών ετών στο Υπουργείο Οικονομικών για τις ανάγκες του Τελωνείου της Νέας Περάμου! Ο κ. Χρυσανίδης που θυμάται καλά τις τότε αποφάσεις, καλεί τη σημερινή διοίκηση να ελέγξει εκείνη την παραχώρηση. Και αν ισχύει, να προσαρμόσει την καινούργια σε όσα ήδη ισχύουν.

Η δήλωση Χρυσανίδη

Μιλώντας στην Πρωινή ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης είπε: «Η ευχάριστη είδηση είναι ότι επιτέλους θα στεγαστεί σε κάποιο σωστό οίκημα ο Αστυνομικός Σταθμός της Νέας Περάμου. Τόσο καιρό βρίσκονταν σε ένα νοικιαζόμενο ισόγειο κτίσμα.

Πολύ άβολο στη θέση και στο χώρο. Είχε έτσι πολλά προβλήματα. Θυμάμαι που αναλάβαμε τη διοίκηση στο Δήμο Ελευθερών το 2003 και σε δυο τρεις μήνες, βγήκε σε πλειστηριασμό το συγκεκριμένο ακίνητο «Πασχάλης».

Το οποίο είναι 18 στρέμματα οικόπεδο. Είχε 3.100 τετραγωνικά κτίσμα. Θεωρήσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου τότε ότι έπρεπε να το πάρουμε αν θέλουμε να δώσουμε μια άλλη προοπτική. Να ξεφύγουμε από τις κοινότητες.

Γιατί ο Δήμος Ελευθερών (το  Δημαρχείο) την πρώτη τετραετία στεγαζόταν σε κοινοτικό χώρο της Νέας Περάμου. Δίχως να έχει δυνατότητες να εξυπηρετήσει όλο το Δήμο, όλα τα χωριά που ήταν ενταγμένα σε αυτόν.

Είχα κάνει την ευκολία στο Δήμο, είχα βάλει δικά μου χρήματα και το πήραμε το ακίνητο στο ποσό των 224.000 ευρώ.  Η πραγματική του αξία ήταν τότε πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Αφού πήραμε το ακίνητο στεγάσαμε όλες μας τις υπηρεσίες.

Σήμερα στεγάζονται πάρα πολλές υπηρεσίες του Δήμου Παγγαίου εκεί. Ένα κομμάτι όταν ήμασταν διοίκηση,  τα 110 τετραγωνικά του ορόφου, το είχαμε δώσει προς χρήση στο Τελωνείο. Που υπήρχε τότε και λειτουργούσε στο κέντρο της Νέας Περάμου.

Εμείς πήραμε το χώρο του Τελωνείου μέσα στην Ν. Πέραμο, που λειτουργούσε σε ένα κεντρικό σημείο της Ν. Περάμου , ανακαινίσαμε το κτίριο και τώρα λειτουργεί σαν πολιτιστικό κέντρο. Σαν εξυπηρέτηση- ενημέρωση των τουριστών και είναι ένα πολύ ωραίο κομμάτι.

Τους δώσαμε ως αντάλλαγμα τη χρήση του ορόφου αυτού. Στο κτίριο «Πασχάλης». Κάναμε τότε τη συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών για να στεγαστεί το τελωνείο. Κάποια στιγμή έφυγε το τελωνείο από τη Ν. Πέραμο και ο χώρος αυτός παρέμεινε άδειος.

Θέλω να πω ότι ο όροφος είναι ουσιαστικά παραχωρημένος από τότε στο δημόσιο. Δεν ξέρω αν το ψάξανε , αν το είδανε. Δεν παραχωρούνε εκ νέου ένα χώρο ο οποίος είναι ήδη παραχωρημένος στο δημόσιο.

Επομένως πρέπει να το δούμε λίγο καλύτερα αυτό. Επίσης ο όροφος για άτομα που θα έχουν ανάγκες κινητικές δεν θα εύκολα προσβάσιμος. Δε χρειαζόταν νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, είναι ήδη παραχωρημένος ο 1ος όροφος στο δημόσιο.

Το δημόσιο ίσως δεν ξέρει τα περιουσιακά του στοιχεία! Είναι πλέον στο Υπουργείο Οικονομικών, το Τελωνείο. Έχει άμεση σχέση με το Υπουργείο Οικονομικών. Θα μπορούσαν να το ψάξουν αλλά πέρασαν ήδη 20 χρόνια.

Το ξεχάσανε. Επίσης λέει ο φίλος μου ο Πριονίδης ότι έγινε με δικές του ενέργειες. Μάλλον ξέχασε ότι τότε τους είχαμε «απέναντι» για να αγοράσουμε αυτό το κτίσμα. Ήταν τότε αντιπολίτευση.  Διαφωνούσανε.

Εγώ είχα επισκεφτεί το Υπουργείο Οικονομικών και εγώ σαν Δήμαρχος είχα κάνει τη συμφωνία.  Κάναμε τη συμφωνία, την περάσαμε στο δημοτικό συμβούλιο και προχωρήσαμε στο να πάρουμε το κτίσμα».

Προηγούμενο άρθρο

Αγγελική Δεληκάρη: «Την Κυριακή ψηφίζουμε και όχι χαλαρά»

Επόμενο άρθρο

«Εγώ ο Ερασιτέχνης», βιβλίο 3ο