Dark Mode Light Mode

Παραμένουν στη Νέα Καρβάλη οι πρόσφυγες από την Ουκρανία

Από τον Μάρτιο του 2022 που άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία, βρίσκονται στη Νέα Καρβάλη πρόσφυγες από τη συγκεκριμένη χώρα.

Φιλοξενούμενοι του Δήμου Καβάλας στον Καπλανίδειο ξενώνα (φωτογραφία). Έχοντας στήριξη από τους ανθρώπους του χωριού, από τους τοπικούς φορείς και πολλές τοπικές επιχειρήσεις. Έφθασαν να είναι 22.

Στο μεταξύ μειώθηκαν αφού κάποιοι επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Βασικά επέστρεψαν επειδή ο πόλεμος δεν έφθασε στα μέρη που ζουν και εργάζονται. Άλλοι παραμένουν ενώ υπάρχουν συχνά αφίξεις και αναχωρήσεις προσφύγων.

Σήμερα στον Καπλανίδειο ξενώνα φιλοξενούνται συνολικά 10 άτομα. 8 γυναίκες και 2 παιδιά. Μια γυναίκα με το παιδί της είναι στην Νέα Καρβάλη από την έναρξη του πολέμου. Διαρκώς μέχρι και σήμερα.

Οι υπόλοιποι περιγράφονται ως μεταγενέστερες αφίξεις. Στο παρελθόν ο αριθμός των προσφύγων είχε μειωθεί στους 6. Οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Παιδιά πήγαιναν ή πηγαίνουν στο σχολείο. Γυναίκες εργάστηκαν ή εργάζονται στην περιοχή της Νέας Καρβάλης.

Προηγούμενο άρθρο

Ψεύτικα προφίλ συκοφαντούν ανθρώπους στο Facebook!

Επόμενο άρθρο

«Τελικά όλοι συμφωνούμε τα έργα στον Άγιο Νικόλαο να γίνουν μετά τον Σεπτέμβρη»