Dark Mode Light Mode

Παράπονα για την κατάσταση του πεζόδρομου άθλησης στο ύψωμα Βασιλάκη

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν φωτογραφίες και βίντεο για τις ζημιές σε έναν γνωστό δασικό πεζόδρομο άθλησης που χρησιμοποιούν παραδοσιακά οι Καβαλιώτες.

Οι ζημιές έγιναν συνέπεια έργου και πρέπει να διορθωθούν. Αυτό επισημαίνει στις δηλώσεις του κ. Γιάννης Πρασίνης. Είναι εκπρόσωπος του ΕΟΣ Καβάλας 1933. Αναφέρεται στα θετικά του έργου και του Δασαρχείου και σε αυτά που πρέπει να γίνουν στον πεζόδρομο άθλησης.

Η συνέντευξη

Ερ: Έχουν παράπονα οι πεζοί και οι αθλούμενοι ότι το αθλητικό μονοπάτι στο ύψωμα του Βασιλάκη έχει πάθει ζημιά. Τι ακριβώς έγινε;

Απ: Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Δασαρχείο γιατί τα τελευταία χρόνια επιτελεί ένα μεγάλο έργο και στο ύψωμα του Σταυρού και στο ύψωμα του Βασιλάκη. Γίνεται ένας καθαρισμός τους δάσους που έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια. Καταφέρανε και βρήκαν κονδύλια και το κάνουν αυτό το πράγμα. Το παράπονο μας είναι ότι υπήρχε ένας πεζόδρομος άθλησης όπου πήγαινε και περπατούσε πολύς κόσμος. Αυτός έχει υποστεί πάρα πολλές ζημιές. Ρίχνουν τα δέντρα και τα σέρνουν. Δεν είναι αυτός ο κλασσικός τρόπος ξύλευσης. Εμείς δεν μπορούμε να τους δώσουμε οδηγίες. Ξέρουν τη δουλειά τους οι άνθρωποι. Και το Δασαρχείο και ο εργολάβος. Αυτός που κάνει το έργο.  Όμως οι ζημιές πρέπει να αποκατασταθούν κάποια στιγμή. Δεν είναι να συνεχίζεται για 5 χρόνια η ξύλευση και να έχει απαγόρευση ο κόσμος να πάει στο βουνό. Δεν είναι λογικό αυτό που γίνεται. Και στην περιοχή του Σταυρού πάνω από 3 χρόνια γινόταν η ξύλευση και υπήρχε απαγόρευση και εκεί. Είναι πεζόδρομος άθλησης τον οποίο έχει κατασκευάσει το Δασαρχείο. Είναι πάνω από το 5ο Λύκειο.  Έχει έναν ωραίο λόφο και η πορεία του πεζόδρομου γυρνάει από το λόφο. Παλιά υπήρχαν και ταμπέλες με οδηγίες. Αυτά όμως έχουν καταστραφεί.

Ερ: Διορθώνεται αυτή η ζημιά που έπαθε ο πεζόδρομος άθλησης πάνω από το 5ο Λύκειο;

Απ: Βέβαια διορθώνεται. Δεν είναι κάτι δύσκολο και κάτι τραγικό. Τους καλούμε να δείξουν ενδιαφέρον. Επίσης υπάρχει ένας τοίχος στήριξης εκεί στο Λύκειο απέξω, ο οποίος έχει αρχίσει να χαλάει από τους κορμούς που ανεβάζουνε. Αν δε φτιαχτεί, ο τοίχος θα πέσει και θα υποχωρήσει μεγάλο μέρος. Είναι καιρός το Δασαρχείο να έρθει πιο κοντά στον κόσμο. Αυτό είναι ένα παράπονο. Να εξηγήσει αυτά που θέλει το Δασαρχείο και να έχει τη συμπάθεια του κόσμου.  Βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια το Δασαρχείο να είναι απομονωμένο. Ο κόσμος έχει συνέχεια παράπονα. Είναι ευκαιρία να έρθουν να μιλήσουν, να πουν την άποψη τους σαν επίσημος φορέας που έχει γνώση στο κάτω- κάτω. Εμείς δεν έχουμε γνώση.

Προηγούμενο άρθρο

Συνέντευξη του Γιάννη Κελγιώργη για την εκδήλωση που λόγω Δήμου δεν θα γίνει

Επόμενο άρθρο

Μικρή συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία της Ελευθερούπολης