Dark Mode Light Mode

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Το τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής με υπεύθυνη καθηγήτρια τη Γιούλη Αραμπατζόγλου παρουσιάζει την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:30 στο θέατρο «ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ» δύο παραστάσεις με θέμα την αγάπη.

Η πρώτη αφορά στο γνωστό παραμύθι «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος», στο οποίο συμμετέχουν μαθητές από το τμήμα των νηπίων ενώ σο πιάνο θα παίζει η Ελένη Τζιούτζιου και στη φλογέρα η Ελένη Δέλιου.

Μια πριγκίπισσα παίζει με το χρυσό της τόπι, όταν αυτό της πέφτει μέσα σε ένα πηγάδι. Η πριγκίπισσα αρχίζει να κλαίει, όμως ένας βάτραχος της υπόσχεται να της το φέρει αν η πριγκίπισσα τον αφήσει να φάει από το πιάτο της και να κοιμηθεί στο κρεβάτι της. Η πριγκίπισσα το υπόσχεται, μα όταν ο βάτραχος βουτάει και της φέρνει το τόπι, αυτή φεύγει τρέχοντας. Όταν η πριγκίπισσα τρώει με την οικογένεια της, η πόρτα χτυπάει μια φορά και ακούγεται η φωνή του βατράχου. Η πριγκίπισσα κάνει πως δεν ακούει και αυτό επαναλαμβάνεται και δεύτερη φορά. Στην τρίτη φορά, ο βασιλιάς της λέει να ανοίξει. Ο βάτραχος της υπενθυμίζει την συμφωνία και εκείνη υποχωρεί και τον αφήνει να φάει από το πιάτο της. Ο βάτραχος ζητάει να κοιμηθεί στο κρεβάτι της. Η πριγκίπισσα βάζει τα κλάματα, γιατί την φοβίζει το κρύο δέρμα του βατράχου. Ο βασιλιάς της λέει ότι είναι μεγάλο κακό να πατάει τις συμφωνίες και ότι πρέπει να κάνει ό,τι υποσχέθηκε. Η πριγκίπισσα προσπαθεί να κλειδώσει τον βάτραχο έξω από το δωμάτιο της, μα ούτε αυτό πετυχαίνει. Ξαπλώνει και τον ανεβάζει στο κρεβάτι της. Ο βάτραχος 3 φορές ζητάει από την πριγκίπισσα να τον φέρει πιο κοντά της. Τις 2 πρώτες φορές, η πριγκίπισσα υπακούει. Στην 3, όμως, χάνει την υπομονή της και τον πετάει στον τοίχο. Τότε ο βάτραχος μεταμορφώνεται σε πρίγκιπα και της εξηγεί ότι μια μάγισσα τον είχε καταραστεί και είχε γίνει βάτραχος και μόνο μια πριγκίπισσα μπορούσε να τον πάρει από το πηγάδι. Η πριγκίπισσα δέχεται να τον παντρευτεί και το πρωί η άμαξα του πρίγκιπα φτάνει στο παλάτι για να παραλάβει το ζευγάρι.

ΠΗΓΗ: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F_%CE%A0%CF%81%CE%AF%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B1%CF%82_%CE%92%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BF%CF%82

Η Δεύτερη παράσταση αφορά στο έργο «Το κομμάτι, που λέιπει συναντά το μεγάλο Ο» του Σελ Σίλβερστάιν.

«Γιατί δεν κυλάς μόνο σου;»

«Μόνο μου; ένα κομμάτι-που-λείπει (τριγωνικής μορφής) δεν μπορεί να κυλήσει μόνο του»

«Αλήθεια, προσπάθησες ποτέ;» ρώτησε το μεγάλο Ο.

«Οι γωνίες μου είναι πολύ μυτερές» είπε το κομμάτι-που-λείπει. Δεν είμαι φτιαγμένο για να κυλάω μόνο μου!»

«Οι γωνίες και τα σχήματα αλλάζουν» είπε το μεγάλο Ο…

«Αλλάζουν»;

Ο μύθος της αναζήτησης και της ολοκλήρωσης που έχει συγκινήσει αναγνώστες κάθε ηλικίας. Όλοι μας ψάχνουμε την ολοκλήρωση μέσα από την αγάπη. Το ταξίδι είναι συνάμα πραγματικό και μεταφορικό, το τέλος αναμενόμενο, αλλά με μία συγκινητική μεταφορική διάσταση. Την ολοκλήρωση και την αγάπη θα την βρούμε πρώτα μέσα μας. Το Κομμάτι που λείπει συναντά το Mεγάλο Ο, του Σελ Σιλβερστάιν, μιλά απλά και αληθινά για αυτό που όλοι ξέρουμε, αλλά ελάχιστοι κατανοούμε και ακόμα ελαχιστότεροι κάνουμε πράξη στη ζωή μας: η ολοκλήρωση και ευτυχία μας, είναι πρωτίστως μια προσωπική υπόθεση. Κανείς δεν μπορεί να μας την επιβάλει ή ακόμα και να μας τη χαρίσει «έξωθεν». Και ίσως δεν γίνεται αλλιώς: για να συν-υπάρξουμε κάποτε με κάποιον ή κάτι, πρέπει πρώτα να υπάρξουμε σαν αυτοκαθοριζόμενες οντότητες…

Πηγή : www.superdad.gr [ http://www.superdad.gr/mas-aresan/to-kommati-pou-leipei/ ]

Mετά το πέρας της παράστασης θα δωθούν στα παιδιά τα αναμνηστικά τους διπλώματα και θα απονεμηθούν βεβαιώσεις στις επιμορφούμενες δασκάλες, βρεφονηπιοκόμους και νηπιαγωγούς, που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το εξάμηνο βιωματικό-επιμορφωτικό σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής, με εισηγήτρια τη δασκάλα και μουσικό Ελευθερία Παπαδημητρίου

Το Ωδείο μας ευχαριστεί τους χορηγούς της παράστασης τον πρότυπο παιδικό και βρεφονηπιακό σταθμό «ΤΟ ΜΠΛΕ ΜΠΑΛΟΝΙ», το φροντιστήριο ξένων γλωσσών “HIGHWAY”, το κατάστημα “MEDEQ”  και την εταιρεία “ΥΔΡΩ –TEC” για την υποστήριξή τους.

Προηγούμενο άρθρο

Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Καβάλας: Προ των πυλών το 10ο επιστημονικό σεμινάριο

Επόμενο άρθρο

Σχολικό Σκάκι με τηλεδιάσκεψη!