Dark Mode Light Mode
Προς υπογραφή η σύμβαση για νέες θέσεις στάθμευσης στο Νοσοκομείο
Παράταση στην προθεσμία με παρατηρήσεις για την έκπτωση -απαλλαγή δημοτικών τελών
μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Παράταση στην προθεσμία με παρατηρήσεις για την έκπτωση -απαλλαγή δημοτικών τελών

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ Νομού Καβάλας κ. Σμαραγδος Κρεμύδας μίλησε το πρωί της Τετάρτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής.

Θέμα των δηλώσεων του η ευρισκόμενη σε εξέλιξη διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών ώστε τα μέλη του συλλόγου (τα ΑμΕΑ γενικότερα) να επωφεληθούν απαλλαγής ή και έκπτωσης των δημοτικών τελών. Όλα όσα αφορούν το μέτρο ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα.

Το ενδιαφέρον των μελών του συλλόγου είναι μεγάλο αλλά η διαδικασία παρουσιάζει προβλήματα. «Υπάρχουν μικρές αστοχίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κρεμύδας ζητώντας από το Δήμο Καβάλας τα θέματα που ανέκυψαν να τα αντιμετωπίσει. Με βασικότερο την παράταση της σχετικής προθεσμίας.

Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση του Δήμου τα δικαιολογητικά παραλαμβάνονται από τη Διεύθυνση Πρόνοιας μέχρι και την Παρασκευή 17 Μαΐου. Μέχρι αύριο με λίγα λόγια. Ο κ. Κρεμύδας ζητά να δοθεί παράταση στην προθεσμία καθώς τη θεωρεί πάρα πολύ σύντομη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αίτημα θα γίνει δεκτό και όντως θα παραλαμβάνονται δικαιολογητικά και αιτήσεις από υποψήφιους οφελούμενους και την ερχόμενη εβδομάδα. Παρατηρεί επίσης ότι αυτό που ζητά η υπηρεσία, να πιστοποιηθεί η ανικανότητα εργασίας του ατόμου με ειδικές ανάγκες, είναι περιττό. Είναι ξεπερασμένο.

Σχολιάζει ότι αυτό ως προϋπόθεση για μέτρα στήριξης των ΑμΕΑ ίσχυε στο παρελθόν. Εν τω μεταξύ έχει καταργηθεί. Η τρίτη παρατήρηση του κ. Κρεμύδα έχει σχέση με την έδρα της υπηρεσίας. Βρίσκεται στο κτίριο πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού. Καθώς όπως εξηγεί δεν είναι πλήρως προσβάσιμο για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ναι μεν η διαδικασία γίνεται και ηλεκτρονικά αλλά συχνά- σημειώνει- χρειάζεται η παρουσία του ατόμου με ειδικές ανάγκες στην υπηρεσία. Γεγονός που υπό τις συνθήκες που επικρατούν δεν είναι εύκολο.

Ο κ. Κρεμύδας συμπληρώνει αναφέροντας το μεγάλο ενδιαφέρον που όπως διαπιστώνει υπάρχει μεταξύ των ατόμων με ειδικές ανάγκες ώστε να επωφεληθούν. Σχολιάζει ότι όλη η διαδικασία καθυστέρησε.

Επιμένει ότι αυτό το μέτρο πρέπει να ισχύει συνεχώς και όλο το χρόνο. Να υπάρχει δηλαδή μία «ανοιχτή» διαδικασία όλο το έτος και όχι σύμφωνα με προθεσμίες και ημερομηνίες. Τονίζει δε ότι ίδια διευκόλυνση στα άτομα με ειδικές ανάγκες παρέχουν με τον ίδιο πάνω κάτω τρόπο και για τον ίδιο λόγο, όλοι οι δήμοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Προηγούμενο άρθρο

Προς υπογραφή η σύμβαση για νέες θέσεις στάθμευσης στο Νοσοκομείο

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο