Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο προπονητής του Βρασίδα της Νέας Περάμου Παύλος Προβατίδης λέγοντας τις απόψεις του για το αν είναι εφικτό να ξεκινήσουν τα τοπικά πρωταθλήματα.
Παράλληλα μίλησε και για τις Ακαδημίες με την ιδιότητα του ως υπεύθυνος σε αυτή της Δόξας Αμυγδαλεώνα.
Αναλυτικά η συνέντευξη.
Ερ: Κατά πόσο είναι εφικτό να ξεκινήσουν τα τοπικά πρωταθλήματα; Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.
Απ: Όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα δυσκολεύουν. Εχουμε να κάνουμε με ποδοσφαιριστές οι οποίοι ναι μεν έκαναν μια προετοιμασία αλλά προερχόταν πάλι από αποχή. Τώρα έχουμε πάλι μια μεγάλη αποχή και πρέπει να δώσουμε βάση στην προετοιμασία των ποδοσφαιριστών.
Σε αυτή τη διαδικασία πρέπει οι ποδοσφαιριστές να μπουν τουλάχιστον για 20 ημέρες. Οι περισσότεροι απ` αυτούς επειδή είναι ερασιτέχνες όλο αυτό το διάστημα δεν δουλεύουνε σε αυτό το διάστημα με την καραντίνα.
Ίσως να χρειαστεί και παραπάνω χρόνος από 20 ημέρες. Ας πούμε ότι η βάση είναι το 20ημερο.
Βγαίνει σχεδόν με αυτό το 20ημερο ο Φεβρουάριος και μπαίνει ο Μάρτιος.
Προτάθηκε στην αρχή να παίξουμε σ` έναν γύρο. Αλλά και ένα γύρο να παίξουμε τα παιδιά αυτά έχουν πολύ μεγάλη αποχή και δεν μπορούμε να τα «πλακώσουμε» σε προπονήσεις και αγώνες. Είναι πολύ δύσκολο να παίζουνε Κυριακή- Τετάρτη η συνέχεια Κυριακή. Είναι πολύ δύσκολο.
Θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τραυματισμούς κάτι το οποίο δεν εύχομαι. Μιλάμε για παιδιά που εργάζονται, δεν είναι επαγγελματίες. Το 70% αυτής της κατηγορίας εκτός από το ποδόσφαιρο, κάθε μέρα θα πάνε στις δουλειές τους.
Είναι δίκωπο μαχαίρι. Είναι μεγάλη ευθύνη για τους προπονητές και τους γυμναστές. Πως θα διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση; Παρακολουθούμε σεμινάρια, ψαχνόμαστε, ρωτάμε αλλά είναι μια κατάσταση την οποία δεν έχουμε ξανασυναντήσει.
Ερ: Οι περισσότεροι πάντως φαίνεται λόγω της πανδημίας να μην είναι θετικοί να επαναρχίσουν τώρα τα τοπικά πρωταθλήματα.
Απ: Εννοείται. Εγώ το είχα στην οικογένεια μου. Συγγενικά μου πρόσωπα το πέρασαν πολύ δύσκολα, ήταν ακόμη και στην εντατική. Ο γιος μου το πέρασε πολύ γρήγορα.
Θέλει μεγάλη προσοχή. Θέλει πολύ σοβαρή και υπεύθυνη διαχείριση.
Μιλάμε για παιδιά που έχουν να πάνε την άλλη μέρα στις δουλειές τους για να ζήσουν. Εγώ σίγουρα είναι η δουλειά μου και με συμφέρει να γίνει πρωτάθλημα αλλά δεν μπορώ να λέω ψέματα.
Ερ: Ποια είναι η άποψη σου για τις Ακαδημίες; Ασχολείσαι σε μεγάλο βαθμό και τώρα είσαι και ο υπεύθυνος στη Δόξα Αμυγδαλεώνα. Πρέπει να ανοίξουν οι Ακαδημίες ;
Απ: Στις Ακαδημίες, είναι ένα τελείως διαφορετικό κομμάτι.
Από τη στιγμή που ανοίξανε τα Δημοτικά όπου στα διαλείμματα είναι μια δασκάλα και έξω πολλά παιδιά μαζί, πρέπει να ανοίξουνε και οι Ακαδημίες. Έχουμε πλέον την τεχνογνωσία, τις γνώσεις να μπορούμε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση.
Να κάνουμε προπονήσεις με 2-3 παιδιά σε κάποια σημεία. Το γήπεδο είναι τεράστιο. Δεν είναι τόσο εύκολα να έχεις τα παιδιά «φυλακισμένα» τόσο καιρό.
Ερ: Εδώ μήπως μετράει και η γνώμη των γονέων;
Μήπως πρέπει να πεισθούν και αυτοί;
Απ: Εγώ μιλάω με γονείς όχι μόνο στην Ακαδημία του Αμυγδαλεώνα .
Το 99,9% πατάνε σε αυτό που λέω και εγώ. Δεν μπορεί να είναι ανοιχτά τα γυμνάσια και τα δημοτικά και να είναι κλειστές οι ακαδημίες.
Ένα γήπεδο είναι τεράστιο. Αν πάρουμε ένα τμήμα με 15 παιδιά και τα χωρίσουμε σε 5 παιδιά σε κάθε γωνία, τότε δεν νομίζω να υπάρχει κίνδυνος με τρία η και τέσσερα τμήματα. Ταυτόχρονα βάζεις τα παιδιά στη διαδικασία να βγουν από το σπίτι τους να πάρουν ανάσες, να παίξουν, να ξεσκάσουν.
Ας μην γίνονται αγώνες. Τουλάχιστον να γίνονται προπονήσεις. Τα παιδιά πρέπει να πατήσουν στο γήπεδο. Είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα. Έτσι όπως πάμε θα χαθούν ποδοσφαιρικές γενιές.
Είναι πολλά παιδιά σε κρίσιμη ποδοσφαιρική ηλικία, είναι κρίμα να χαθούν.
Ερ: Πως φαινόταν το ξεκίνημα της Α`κατηγορίας και για τον Βρασίδα και για τις άλλες ομάδες;
Απ: Εμείς ξεκινήσαμε με 3 στα 3 στο πρωτάθλημα και μια πολύ καλή πρόκριση μέσα στον Αμυγδαλεώνα όπου είχαμε πάρα πολλές ελλείψεις. Η ομάδα του Βρασίδα είναι χτισμένη πάνω στη δική μου ποδοσφαιρική φιλοσοφία και για αυτό το λόγο πήγα εκεί.
Μιλάμε με τον Τάσο Μήτρου και τον Σωκράτη Παπαζίδη στα ίδια κύματα.
Είμαστε της ίδιας γενιάς. Ξέρουμε να κοιτάμε ο ένας τον άλλον στα μάτια και να μπορούμε να συνεννοούμαστε.
Πρέπει να ξέρεις τι θέλεις. Θέλουμε μια ομάδα η οποία να είναι ανταγωνιστική και παράλληλα με τα 100 παιδιά που είναι στην Ακαδημία του Βρασίδα να βγάζουμε παιδιά που να παίζουνε σιγά- σιγά στην ανδρική ομάδα.
Ο βασικός μας στόχος είναι έστω και ένα- δυο από αυτά τα παιδιά να κάνουν ένα βήμα και να πάνε σε υψηλότερο επίπεδο.
Αυτή είναι και η προσωπική μου φιλοσοφία.
Ερ: Θα ήταν ένα πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων η Α` κατηγορία αν συνέχιζε;
Απ: Δεν νομίζω ότι θα ήταν έτσι. Αρκετές ομάδες δείξανε ότι θα είναι φουλ ανταγωνιστικές όπως εμείς αλλά και τα Λιμενάρια.
Θα ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Ο Βύρωνας που έκανε το διπλό μέσα στον Ορφέα, δεν σημαίνει ότι θα έκανε περίπατο.
Ο Ορφέας που άλλαξε σχεδόν όλο το ρόστερ του, δεν έδειξε ακόμη το πραγματικό του πρόσωπο. Ο Ορφέας αν δέσει θα είναι πολύ δυνατός.
Αυτό που είδα είναι ότι ο Κεραυνός Ελευθερών και το Παλαιοχώρι, ομάδες τις οποίες αντιμετωπίσαμε θα ήταν εύκολες ειδικά στις έδρες τους. Κάθε άλλο. Δεν θα περνούσε κανείς με περίπατο από εκεί.
Σε πρώτη φάση τουλάχιστον ο Α` γύρος θα ήταν πολύ δύσκολος για όλους. Τώρα κάποιες ομάδες που θα μένανε λίγο πίσω σίγουρα θα είχαν τα προβλήματα τους και λόγω ψυχολογίας.
Το πρωτάθλημα στο Β` γύρο θα ήταν λίγο διαφορετικό. Πάντως με την αρχική εικόνα που έχω εγώ, το πρωτάθλημα θα παιζόταν μέχρι τελευταίες αγωνιστικές.
Ερ: Τι εύχεσαι για την όλη αυτή πρωτόγνωρη κατάσταση που περνάμε;
Απ: Υγεία εύχομαι σε όλο τον κόσμο μέσα από την ψυχή μου. Εύχομαι όσο το δυνατό γρηγορότερα να φύγει αυτό το κακό για να μπορέσουμε να μπούμε σε μια βάση εμείς στο ποδόσφαιρο όπου θα χτίζουμε.
Εμένα με προβληματίζει το γεγονός ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα χαθούν πολλά παιδιά από το ποδόσφαιρο.