Dark Mode Light Mode

Πέρασαν τα χειρότερα για την υπηρεσία καθαριότητας;

Ομαλοποιείται η κατάσταση στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Καβάλας μετά από τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού που είχαν σημειωθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Από χθες η υπηρεσία λειτουργεί κανονικά με τη βοήθεια του εποχικού προσωπικού που θα εργαστεί για δύο συνολικά μήνες. Ο δήμος Καβάλας και γι’ αυτό το θέμα έχει το μυαλό του στην Αθήνα, στο υπουργείο εσωτερικών και στο ΑΣΕΠ, σχετικά με τη διαδικασία επιλογής μόνιμου προσωπικού μεταξύ των γνωστών συμβασιούχων.

Το υπουργείο υπόσχεται άμεση διαδικασία αύριο Παρασκευή και τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδος. Κανείς δε γνωρίζει εάν τα πράγματα εξελιχθούν έτσι ακριβώς. Φαίνεται ωστόσο ότι για την καθαριότητα του δήμου Καβάλας τα χειρότερα έχουν περάσει. Οι εξήντα περίπου συμβασιούχοι του δήμου Καβάλας που στο σύνολό τους εργάζονται στην υπηρεσία καθαριότητας βρίσκονται σε άδειες και ρεπό. Αύριο απολύονται με την προοπτική θα επαναπροσληφθούν σύντομα ως μόνιμο προσωπικό. Τη δουλειά των συμβασιούχων έχουν αναλάβει από την αρχή της εβδομάδας οι 48 εποχικοί εργαζόμενοι για δύο μήνες.

Τα αρχικά προβλήματα μη έγκρισης της απασχόλησής τους από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μ – Θ ξεπεράστηκαν και με το βοήθεια του γενικού γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών κ. Καπετάνιου. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται ήδη στα απορριμματοφόρα και σε πόστα της υπηρεσίας καθαριότητας δίνοντας τη μεγάλη λύση στο πρόβλημα. Οι εξήντα και πλέον συμβασιούχοι αισιοδοξούν ότι θα επιστρέψουν στη δουλειά τους το δυνατόν συντομότερα αφού η υπηρεσία τους χρειάζεται οπωσδήποτε.

Από την αρχή της εβδομάδας επανήλθε σε κανονικούς ρυθμούς και η διαδικασία ανακύκλωσης ενώ από χθες Τετάρτη επέστρεψαν στους δρόμους της πόλης οι οδοκαθαριστές. Το πρόβλημα που υπάρχει τώρα αφορά στο όψιμο των χόρτων διότι πλησιάζει η ώρα για τη συγκεκριμένη εργασία. Σύμφωνα με το ιδανικότερο σενάριο, θα επανέλθουν σύντομα οι συμβασιούχοι ως μόνιμο προσωπικό και θα παραμείνουν στη θέση τους για δύο μήνες οι 48 διμηνήτες. Σε μια ανάλογη περίπτωση που φαίνεται πως θα είναι και η πιθανότερη κάποιοι από τους υπαλλήλους των δύο κατηγοριών θα μετακινηθούν στα συνεργεία κοπής των χόρτων.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης που φέτος έχει και την ευθύνη της πανελλαδικής εξόρμησης Let’s do it Greece όπως αυτή θα υλοποιηθεί στην Καβάλα, αισιοδοξεί πως οι συνθήκες στην υπηρεσία καθαριότητας και περιποίησης πρασίνου θα έχουν ομαλή έκβαση. Πολλά ωστόσο εξαρτώνται είτε από το υπουργείο εσωτερικών είτε από το ΑΣΕΠ.

Προηγούμενο άρθρο

Δικαστήρια μετά το Πάσχα

Επόμενο άρθρο

Η αναπτυξιακή προοπτική της Καβάλας στην ομιλία Σπίρτζη - Εμπορευματικό κέντρο στο νέο λιμάνι εξήγγειλε μία ακόμη φορά ο Υπουργός