Dark Mode Light Mode

Περί Αναπτυξιακού Οργανισμού

Κείμενο του Θάνου Παπακοσμίδη


Ακούγεται ότι στις προθέσεις της  Διοίκησης του Δήμου Καβάλας είναι η δημιουργία ενός αναπτυξιακού οργανισμού.  Προφανώς εκ του τίτλου συμπεραίνω ότι ο Οργανισμός αυτός θα έχει ως αντικείμενο τη ανάπτυξη και προφανώς αυτός ο Οργανισμός θα έχει ένα κόστος λειτουργίας.

Βέβαια γεννώνται κάποια ερωτήματα: τι ακριβώς θα κάνει  και με ποιο τρόπο θα δημιουργήσει ανάπτυξη και επίσης με ποιο τρόπο θα αντισταθμίσει τα έσοδα του με  το κόστος λειτουργίας του το οποίο θα είναι σημαντικό .

Ως άνθρωπος της αγοράς θα συμφωνήσω εν αρχή με την πρόθεση της Διοικήσεως να γίνει προσπάθεια αναπτύξεως από την πλευρά του Δήμου. Αλλά η πείρα έχει δείξει ότι μονάχα μια περίπτωση υπάρχει για να πετύχει το εγχείρημα αυτό, εάν η Διοίκηση απαρτιστεί από  άτομα εγνωσμένων ικανοτήτων που έχουν δώσει εξετάσεις στην επαγγελματική και στην επιχειρηματική τους πορεία και έχουν πετύχει, με άλλα λόγια άτομα της λεγόμενης πιάτσας.

Εάν στη Διοίκηση τοποθετηθούν είτε κομματικά στελέχη, είτε άτομα του περιβάλλοντος του Δημάρχου, είτε άλλοι προσκείμενοι σε πολιτικούς παράγοντες, για να εξοφληθούν «γραμμάτια», τότε στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τον Δήμο θα δημιουργηθεί μια χρεωβιομηχανία που θα επιβαρύνει τους δημότες και θα  είναι άδικο.

Γιατί η πείρα έχει αποδείξει ότι τέτοιου είδους οργανισμοί δημιουργούνται όχι για τον σκοπό που προβάλλεται αλλά για εξασφάλιση ταπεινής ευζωίας σε πλήθος ημετέρων  στα πλαίσια της ελληνικής πολιτικής φαυλότητας.

Προηγούμενο άρθρο

Σωματείο Εργαζομένων: «Ακατανόητη και άξια απορίας η ανακοίνωση των γιατρών του νοσοκομείου»

Επόμενο άρθρο

Λιμεναρχείο Καβάλας: Η αναλυτική διακίνηση επιβατών και οχημάτων τις ημέρες του Αγίου Πνεύματος