Dark Mode Light Mode

Περί δημοσίων έργων και υποψηφιότητας με το Θόδωρο Μουριάδη

Στη συνέντευξη τύπου του Αλέξη Πολίτη την περασμένη Δευτέρα, θέμα της οποίας ήταν τα έργα ασφαλτόστρωσης της ΠΕ Καβάλας, παρουσιάστηκε ο νέος διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Καβάλας κ. Κώστας Κουνάκος.

Ο ίδιος εξήγησε ότι βρίσκεται προσωρινά στη θέση, μετά την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης του Θωμά Καραβά. Οι κρίσεις για τον οριστικό διευθυντή θα γίνουν όπως προβλέπει ο νόμος. Μετά τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Κουνάκος καθώς τα χρόνια περνούν, είναι έμπειρος κι από τους παλαιότερους εργαζόμενους στο Διοικητήριο. Για τη νέα του θέση δηλώνει με χιούμορ και ρεαλισμό «… στρατηγός χωρίς στρατό». Αμέσως εξηγεί ότι η υπηρεσία παλιά είχε 90-95 άτομα ενώ σήμερα μετά βίας 30. Τονίζει μάλιστα ότι ενώ το προσωπικό μειώθηκε, οι αρμοδιότητες της υπηρεσίας έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Ο κ. Κουνάκος όλα δείχνουν ότι θα εμπλακεί στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος με το Θόδωρο Μουριάδη αφού όπως είπε «… θα συμμετέχω στις εκλογές στηρίζοντας το έργο του Θόδωρου Μουριάδη».

Για τις υποσχέσεις και εξαγγελίες υποψήφιων δημάρχων Καβάλας σημείωσε ότι πολλά από αυτά που παρουσιάζονται δημόσια δεν είναι δυνατό να γίνουν. Για πολλούς λόγους. Για όλα τα δημόσια έργα στην Ελλάδα σήμερα έκανε μια αρκετά συγκεκριμένη περιγραφή. Περιγραφή των προβλημάτων κι εξήγηση των καθυστερήσεων.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Προβλήματα υπάρχουν παντού. Σε όλα τα έργα. Σε όλη τη διαδικασία τους. Ρόλο παίζουν τα ακόλουθα: Νέοι μηχανικοί προτιμούν να φύγουν στο εξωτερικό για να βρουν καλύτερες δουλειές. Καλύτερες αμοιβές και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Αποχωρούν για το εξωτερικό και οι εργάτες. Στα έργα δίδονται μεγάλες εκπτώσεις ενώ αντίθετα οι τράπεζες δεν χορηγούν δάνεια στους αναδόχους ώστε να τους διευκολύνουν. Ταυτόχρονα έχει αυξηθεί και η γραφειοκρατία».

Ως στέλεχος ή διευθυντής της Τεχνικής υπηρεσίας της ΠΕ Καβάλας έκανε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε έργα ασφαλτοστρώσεων να διασωθούν. Ενώ όλα είχαν κανονικά, προέκυψε η μεγάλη αύξηση στο κόστος των πρώτων υλών. Οι ανάδοχοι ήθελαν να αποχωρίσουν.

Τα έργα κινδύνευαν με ματαίωση. Η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας ΑΜΘ και της ΠΕ Καβάλας έκανε την παρέμβαση της. Μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες βρέθηκε λύση. Οι ασφαλτοστρώσεις έγιναν και συνεχίζονται.

Προηγούμενο άρθρο

Οι κάτοικοι της Νεάπολης ζητούν να συνεχιστεί το έργο καθαρισμού του περιαστικού δάσους (συνέντευξη)

Επόμενο άρθρο

Η Αριάδνη Χαρπαντίδη εξηγεί γιατί προτιμά την εργασία στο εξωτερικό