Dark Mode Light Mode

Περιμένοντας για ώρα στην επιτροπή ΚΕ.Π.Α. Καβάλας

Ταλαιπωρήθηκαν μία ακόμη φορά όσοι προχθές Δευτέρα(3/7) έπρεπε να εξεταστούν από την επιτροπή ΚΕ.Π.Α. (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) Καβάλας και εξ αυτού του λόγου βρίσκονταν στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ.

Είχαν ειδοποιηθεί τόσο τα ΑμεΑ όσο και οι συνοδοί τους να είναι στο κτίριο συγκεκριμένη ώρα. Τάχα υπήρχαν συγκεκριμένα ραντεβού προκειμένου να μειωθεί η αναμονή και η ταλαιπωρία. Κι έγινε, όχι πρώτη φορά, το ακριβώς αντίθετο. Όπως μας διηγούνται ΑμεΑ, είχαν ραντεβού για να εξεταστούν από την επιτροπή στις 9 το πρωί αλλά περίμεναν ως τις 12 το μεσημέρι!

Η κατάσταση είναι πάνω κάτω γνωστή στο Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Καβάλας. Είναι όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του, μια συνηθισμένη διαδικασία και ταλαιπωρία. Οφείλεται στο ότι οι γιατροί μέλη της επιτροπής που έρχονται στην Καβάλα από άλλες περιοχές, φθάνουν στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ με καθυστέρηση.

Κι έτσι όλα αμέσως μετά αργούν. Κατά το Νομαρχιακό Σύλλογο προκύπτει και ουσιαστικό ζήτημα αφού αυτές οι εξετάσεις δεν μπορούν να γίνουν βιαστικά κι η υπό την πίεση της αναμονής όσων περιμένουν ώρα τη σειρά τους.

Μία ακόμη φορά τονίζεται ότι οι γιατροί μέλη της επιτροπής ΚΕ.Π.Α. πρέπει να έρχονται στην Καβάλα νωρίς. Προκειμένου τα ραντεβού που κλείστηκαν να τηρούνται. Αφορούν ανθρώπους με προβλήματα υγείας που δεν μπορούν να περιμένουν ώρες για το αυτονόητο και το απλό.

Προηγούμενο άρθρο

«Θα είμαστε η επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ»

Επόμενο άρθρο

Η έλλειψη εργατών γης και οι ακριβές τιμές σε κεράσια- καρπούζια (συνέντευξη Σάββα Αργυράκη)