Dark Mode Light Mode

Περιμένοντας τα αποτελέσματα των αναλύσεων για το νερό της θάλασσας…

Δημοτικοί υπάλληλοι βρίσκονταν χθες στη Ραψάνη, ενημερώνοντας τους κολυμβητές για την απόφαση απαγόρευσης της κολύμβησης.

Οι κολυμβητές έφευγαν απογοητευμένοι. Οι περισσότεροι κινούνταν προς την Καλαμίτσα. Κάποιοι λίγοι έμεναν στη Ραψάνη αλλά έκαναν μόνο ηλιοθεραπεία. Κι όποιος επέμενε να μπει στη θάλασσα και να κάνει μπάνιο στη Ραψάνη, πάλι ενημερώνονταν να βγει.

Πάλι από εργαζομένους του Δήμου. Την ίδια ώρα η θάλασσα έδειχνε πεντακάθαρη, συνέπεια της βροχής και της θαλασσοταραχής των προηγούμενων ημερών. Αν όμως αυτό δεν πιστοποιηθεί και από τα αποτελέσματα των αναλύσεων δεν μπορεί να επηρεάσει όλα όσα ισχύουν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, η επιχείρηση έλαβε δείγματα νερού της θάλασσας στη Ραψάνη και το Σάββατο και την Κυριακή. Τα έστειλε σε πιστοποιημένο εργαστήριο, περιμένει απαντήσεις. Στη συνέχεια θα ενημερώσει τις υπηρεσίες.

Κι αν τα αποτελέσματα είναι καλά, τότε η κολύμβηση στη Ραψάνη θα επιτραπεί και πάλι. Πότε θα γίνει αυτό; Μάλλον όχι χθες. Ίσως σήμερα, ίσως αύριο. Δεν αποκλείεται δείγματα να έλαβαν και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Αν έγινε αυτό, δεν αποκλείεται να περιμένουμε και αυτά τα αποτελέσματα των αναλύσεων.

Περί του προβλήματος στον αγωγό αποχέτευσης. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης δήλωσε μεταξύ άλλων χθες τα ακόλουθα:

«Από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας παρουσίασε βλάβη ο ένας εκ των δύο αγωγών της αποχέτευσης. Εξυπηρετούμασταν με τον άλλο. Το μεσημέρι της Παρασκευής κι ενώ διορθώναμε την αρχική βλάβη, παρουσιάστηκε νέα. Στον δεύτερο αγωγό.

Προλάβαμε και με βυτιοφόρα μεταφέραμε όλο το λύμα. Υπολογίζω ότι εκείνες τις ώρες έγιναν μέχρι και 150 δρομολόγια μεταφοράς του λύματος. Παρόλα αυτά, παρά το ότι δεν διέρρευσε λύμα στη θάλασσα, ενημερώσαμε όσους έπρεπε. Οι άλλες υπηρεσίες αποφάσισαν την απαγόρευση της κολύμβησης στη Ραψάνη, απόφαση που εφαρμόσαμε και εφαρμόζουμε».

Στην ερώτηση γιατί ο αποχετευτικός αγωγός παρουσιάζει συχνά βλάβες στο ίδιο σημείο, δίπλα από το αντλιοστάσιο Α2 στο Περιστέρι απάντησε ως εξής:

«Όταν ο αγωγός κατασκευάστηκε κάθισε πάνω σε τσιμέντο. Έτσι γίνονταν τότε. Αυτό είναι το πρόβλημα. Με το έργο που θα κάνουμε και θα αντικαταστήσουμε τις αντλίες του γειτονικού αντλιοστασίου, οι βλάβες θα πάψουν να υπάρχουν. Καθώς φαίνεται να παίζει ρόλο και η λειτουργία τους που συχνά προκαλεί τις ρωγμές στον αγωγό. Οι αντλίες νέας τεχνολογίας θα δώσουν λύση στο πρόβλημα».

Προηγούμενο άρθρο

Οι αξιωματικοί επιμένουν: Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια της Ν. Καρβάλης

Επόμενο άρθρο

Η τιμή του ρεύματος παραμένει ακριβή! (συνέντευξη)