Dark Mode Light Mode

«Περιμένουμε μέτρα στήριξης που δεν θα έχουν προηγούμενο»

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης μίλησε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή του ραδιοφώνου της Πρωινής.

Σχολίασε την απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή λειτουργίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην αγορά από σήμερα. Με τις ίδιες δηλώσεις διηγήθηκε το χρονικό μιας πρωτοβουλίας συνδικαλιστών από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να πεισθεί η κυβέρνηση να αποφασίσει το μέτρο που ήδη αναφέραμε. Ο Βασίλης Λεμονίδης από τη μία είναι ενοχλημένος επειδή το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων άργησε, από την άλλη ζητά πραγματικά μέτρα στήριξης των ίδιων επιχειρηματιών και καταστηματαρχών. Χθες η αγορά της Καβάλας ήταν στην πλειοψηφία της κλειστή. Οι επαγγελματίες δεν περίμεναν την σημερινή ημέρα για να κλείσουν τα μαγαζιά τους. Εφήρμοσαν την κυβερνητική απόφαση μία μέρα νωρίτερα,  όπως άλλωστε αναμένονταν και όπως έγινε σε όλη την Ελλάδα.

Ο Βασίλης Λεμονίδης με τις δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Από την προηγούμενη εβδομάδα ζητούσαμε η κυβέρνηση να αποφασίσει διακοπή λειτουργίας και των δικών μας επιχειρήσεων. Θέλουμε και εμείς να συμβάλουμε στο μήνυμα Μένουμε Σπίτι. Πιέσαμε οργανωμένα. Έπρεπε να κλείσουμε μαζί με τα καταστήματα εστίασης. Την Δευτέρα 16 Μαρτίου πολλά καταστήματα στην πόλη μας δεν λειτούργησαν. Δεν υπάρχει λόγος εμπορικός να ανοίγουμε τα μαγαζιά μας. Η κυβέρνησή μας χρησιμοποίησε ως πολίτες άλλης κατηγορίας. Είχα πολύ οργή που παραμέναμε ανοιχτά. Ήταν μεγάλο λάθος υπουργείων και κεντρικών οργάνων».

Στην επόμενη ερώτηση για τα μέτρα στήριξης προς τους μικρομεσαίους, τα έσοδα των οποίων επλήγησαν τις προηγούμενες ημέρες με την μείωση της καταναλωτικής κίνησης, ο κ. Βασίλης Λεμονίδης είπε: «Ζητούμε μία στήριξη που δεν θα έχει προηγούμενο. Όπως άλλωστε δεν έχει προηγούμενο αυτό που ζούμε. Είμαι αισιόδοξος ότι τα μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση θα τα πάρει και θα στηρίξει τους μικρομεσαίους καταστηματάρχες».

 

Προηγούμενο άρθρο

Σύντομα και στο Νοσοκομείο η ειδική βιοχημική εξέταση σε ύποπτα για κορωνοϊό περιστατικά

Επόμενο άρθρο

Στο ΠΕΠ της ΑΜΘ το ιατρείο μνήμης του Νοσοκομείου Καβάλας