Dark Mode Light Mode

Περισσότερα ράπιντ τεστ, στα ίδια επίπεδα τα κρούσματα

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ν. Καβάλας τα δεδομένα σε σχέση με τον κορωνοϊό ήταν και παραμένουν ίδια.

Το βασικό πρόβλημα ξεπεράστηκε, η πανδημία έληξε αλλά η νόσος «κυκλοφορεί». Επηρεάζει αρκετούς. Η συντριπτική τους πλειοψηφία νοσεί ήπια. Οι γιατροί διατηρούν την καραντίνα κι έτσι κάθε θετικό περιστατικό μένει σπίτι για λίγες μόνο ημέρες. Καλού κακού.

Τα καθημερινά δωρεάν ράπιντ τεστ συνεχίζονται κι όπως πάντα αφορούν εμβολιασμένους. Γίνονται από Δευτέρα ως Παρασκευή στο Κ.Υ. Χρυσούπολης και στο Αμφιθέατρο (πρωί έως το μεσημέρι). Την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στα τεστ.

Από 100 ή και λιγότερα ανά εβδομάδα «εκτοξεύτηκαν» στα 170! Φαίνεται ότι θα αυξηθούν κι άλλο. Σημειώνουμε μάλιστα ότι το 60% των τεστ έγιναν στο Κ.Υ. Χρυσούπολης! Τα θετικά περιστατικά ήταν 18. Τρία στην Καβάλα, τα υπόλοιπα στη Χρυσούπολη. Όσα και την προ προηγούμενη εβδομάδα (με λιγότερα τότε τεστ).

Στα εμβόλια και στο Ν. Καβάλας, έγιναν (την προηγούμενη εβδομάδα) 4. Δύο εξ αυτών της α’ δόσης και δύο της αναμνηστικής. Τα εμβόλια είναι σε σταθερό επίπεδο στο Νομό μας εδώ και αρκετό καιρό. Το προσωπικό των ΚΟΜΥ που κάνουν τα δωρεάν ράπιντ τεστ σε Κ.Υ. Χρυσούπολης και Αμφιθέατρο θα συνεχίσουν ως τον Νοέμβρη αφού τότε λήγει η σύμβαση που έχουν υπογράψει. Είναι άγνωστο αν θα ανανεωθεί και αν ανανεωθεί όλων ή ορισμένων.

Προηγούμενο άρθρο

Απροθυμία των πολιτών στη Θάσο να είναι υποψήφιοι δημοτικοί- τοπικοί σύμβουλοι! (συνέντευξη)

Επόμενο άρθρο

Τελευταία εβδομάδα προβολών στο Ζέφυρο