Πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα ο Θόδωρος Τανιός, ένας από τους πρώτους εκφωνητές του ιστορικού ραδιοφωνικού σταθμού της Καβάλας. Ο Θόδωρος Τανιός ήταν 85 ετών και φυσικά είχε συνταξιοδοτηθεί.
Η ιστορία του ραδιοφωνικού σταθμού της Καβάλας είναι συνδεδεμένη και με την παρουσία του. Μαζί του είχαν δημιουργήσει τον ραδιοφωνικό σταθμό και ήταν οι πρώτοι εκφωνητές η Φρόσω Ευθυμιάδου και η Τούλα Ρόκου. Ο Θόδωρος Τανιός ήταν ο τελευταίος εν ζωή. Κατάγονταν από την Ξάνθη. Έζησε στη Χαλκιδική, εγκαταστάθηκε στην Καβάλα όπου εκτός από την εργασία του στον ραδιοφωνικό σταθμό παντρεύτηκε και δημιούργησε την οικογένεια του.
Η ιστορία του ραδιοφωνικού σταθμού της Καβάλας (σήμερα ΕΡΑ Καβάλας) είναι μακρά και πολύ ενδιαφέρουσα.
Τον Ιούλιο του 2011 το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε ασχοληθεί με τον ραδιοφωνικό σταθμό μνημονεύοντας φυσικά και τον Θόδωρο Τανιό:
«Για περισσότερο από πενήντα χρόνια, τρεις άνθρωποι κρατούσαν συντροφιά με τις φωνές τους δεκάδες εκατοντάδες- ίσως και χιλιάδες- φανατικούς ακροατές του Κρατικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Καβάλας. Τρεις άνθρωποι, για περίπου μισό αιώνα, συνέδεσαν τη φωνή τους με τις σημαντικότερες ραδιοφωνικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδας μας, στα διοικητικά και γεωγραφικά όρια ενός νομού- και όχι μόνο.
Ο Θόδωρος Τανιός, η Φρόσω Ευθυμιάδου και η Τούλα Ρόκκου είναι οι τρεις άνθρωποι, που με την ακούραστη δουλειά τους, μα πάνω από όλα με την καθαρότητα και τη χροιά της φωνής τους, δημιούργησαν και “ανέστησαν” τον Κρατικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Καβάλας, τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης. Ήταν οι πρώτοι εκφωνητές του ραδιοφωνικού σταθμού, που εξέπεμψε το 1948.
Ο Κρατικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Καβάλας ήταν ένας από τους πέντε σε ολόκληρη την Ελλάδα που εξέπεμπε σήμα εκείνη την εποχή και σύμφωνα με τους τρεις εκφωνητές του, ο μοναδικός στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ιδρυτής και εμπνευστής του ραδιοφωνικού σταθμού ήταν ένας αξιωματικός, ο αντισυνταγματάρχης Ηλιόπουλος. Και μπορεί η ιδέα να ανήκε σε έναν αξιωματικό, η υλοποίησή της όμως ήταν έργο ενός πολίτη, που εκείνο τον καιρό υπηρετούσε τη θητεία του στο Τάγμα Διαβιβάσεων της VII Μεραρχίας Πεζικού.
Ήταν ο Ιούλιος Ρόκκος (ο Τζούλιος για τους δικούς του ανθρώπους). Ήταν αυτός που μετέτρεψε έναν σταθμό ασυρμάτου (λάφυρο του ελληνοϊταλικού πολέμου) σε πομπό και έδωσε “φωνή” στον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό της Καβάλας. Ο Τζούλιο, όταν απολύθηκε, έμεινε στην Καβάλα και εργάστηκε, μέχρι τη συνταξιοδότησή του, στο σταθμό, που ο ίδιος δημιούργησε με πολύ μεράκι».