Dark Mode Light Mode

Πετυχημένη εκδρομή στη Μάλτα

Από τις 3-7 Ιουνίου μέλη και φίλοι του ΦΟΚ βρέθηκαν στη Μάλτα στην καθιερωμένη πια ετήσια εκδρομή του Ομίλου στο εξωτερικό.

Με αρχηγό-ξεναγό την κ. Τασιοπούλου-Σαπουντζόγλου Μαρίνα επισκεφτήκαμε όλα τα μέρη που προέβλεπε το πρόγραμμα. Θαυμάσαμε την πρωτεύουσα Βαλέτα ,μια καστρούπολη πολύ καλά διατηρημένη, έργο των Ιωαννιτών ιπποτών και συγκεκριμένα του Μάγιστρου Ζαν Παριζό ντε Βαλέτ, την υπέροχη εκκλησία του Ιωάννη του Προδρόμου με τη μοναδική Μπαρόκ διακόσμηση και τον αυθεντικό πίνακα του Καραβάτζιο.

Είδαμε το λιμάνι με τις τρεις πόλεις απέναντι από τους κήπους Μπαράκα, θαυμάσαμε την μαλτέζικη αρχιτεκτονική των σπιτιών με τα χρωματιστά κλειστά μπαλκόνια. Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στη Μόστα στο ναό της Παναγίας σε ρυθμό ροτόντα με αναγεννησιακή διακόσμηση, στην παλιά αραβική πόλη Ραμπάτ, όπου κάποιοι πήγαν στις κατακόμβες του Αγίου Παύλου και της Αγίας Αγάθης, στη Μεδίνα, μεσαιωνική καστρούπολη.

Δεν παραλείψαμε να γνωρίσουμε την Μπίργκου, την πιο παλιά από τις τρεις πόλεις της Μάλτας και την τελευταία ημέρα πήγαμε στο 2ο κατοικημένο νησί, το Γκόζο. Είδαμε όμορφα κολπάκια, αγοράσαμε τοπικά προϊόντα στη Φοντάνα, μια κλειστή παραδοσιακή αγορά, βγήκαμε φωτογραφίες στο χωριό του Ποπάι, επισκεφτήκαμε την πρωτεύουσα του νησιού Βικτώρια και από μακριά ατενίσαμε τον κόλπο Μπλου Λαγκούν.

Σε όλες τις περιπλανήσεις μας είχαμε την ξεναγό μας που μας έδινε χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία, τα μνημεία , αλλά και τη ζωή των κατοίκων. Η εκδρομή έκλεισε με ελληνική βραδιά στην πισίνα του ξενοδοχείου ,όπου χορέψαμε με πολύ κέφι!!!

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή στη μικρότερη χώρα της Ε.Ε. και την πιο πυκνοκατοικημένη, που συνδυάζει αντιθέσεις, το μεσαιωνικό,αράβικο αναγεννησιακό, μπαρόκ στοιχείο με το σύγχρονο, μοντέρνο. Ευχαριστούμε τους συνταξιδιώτες μας που συμμετείχαν, που ήταν άψογοι και συνεργάσιμοι όπως πάντα και την ξεναγό μας.

πηγή: Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Ο Χρήστος Ποτόλιας σχολιάζει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

Επόμενο άρθρο

Ψηφίζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ