Dark Mode Light Mode

Πετυχημένη εκδρομή του Φ.Ο.Κ. στη Λέσβο

Με πολλή επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή μας στη Λέσβο, ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα νησιά του Αιγαίου.

Το πρόγραμμα τηρήθηκε και έτσι επισκεφτήκαμε την υπέροχη Μυτιλήνη , πρωτεύουσα του νησιού, όπου και διανυκτερεύσαμε, με τα αξιόλογα αρχοντικά, μουσεία , εκκλησίες, το Μόλυβο με τα πλακόστρωτα δρομάκια και το κάστρο των Γαττελούζων, περάσαμε από τη Συκαμινιά, την πατρίδα του Σ.Μυρηβήλη και δεν παραλείψαμε να ξεναγηθούμε στο μουσείο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου.

Προσκυνήσαμε τη γνωστή εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας του Αγίου Λουκά στην καταπράσινη Αγιάσο καθώς και τα φημισμένα μοναστήρια του Ταξιάρχη Μανταμάδου και του Αγίου Ραφαήλ.

Στο Πλωμάρι, πατρίδα του ούζου γνωρίσαμε αποστακτήριο ούζου, στον παραδοσιακό οικισμό της Πέτρας επισκεφτήκαμε την εκκλησία της Παναγίας Γλυκοφιλούσας χτισμένη σε βράχο ηφαιστειακό με 114 σκαλοπάτια.

Την τελευταία ημέρα περάσαμε από την Καλλονή και γνωρίσαμε την ανδρική μονή Λειμώνος. Σε όλα τα αξιοθέατα είχαμε τη συνοδεία της εξαιρετικής ξεναγού κ.Κρητικού Ελένης, που με τις χρήσιμες πληροφορίες της πλουτίσαμε τις γνώσιες μας για το νησί.

Την ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά της. Η εκδρομή έκλεισε με γλέντι σε ταβέρνα της Μυτιλήνης, όπως συνηθίζει ο ΦΟΚ, όπου χορέψαμε, διασκεδάσαμε με πολύ κέφι.

Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους και τα μέλη μας, που μας εμπιστεύτηκαν για άλλη μία φορά και συμμετείχαν και φυσικά το Πρακτορείο KAVALA TOURS για την εξυπηρέτηση και την άψογη συνεργασία!

Το Δ.Σ.

Προηγούμενο άρθρο

Ο Γιάννης Πασχαλίδης συνυπογράφει ερώτηση για τους χαμηλοσυνταξιούχους

Επόμενο άρθρο

Καλά λόγια για το Αστικό ΚΤΕΛ από τον πρόεδρο του σωματείου των ταξί