Dark Mode Light Mode

Πετυχημένη ημερίδα για τον αυτισμό από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση (φωτογραφίες)

Με μεγάλη προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Απριλίου στο ξενοδοχείο Λούσυ ημερίδα με θέμα της διαταραχές αυτιστικού φάσματος- μια ολιστική προσέγγιση.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν άριστα τα θέματα τους ενώ σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξε και διάλογος με αυτούς. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Φιλήμονας Ξουλόγης (του ΣΥΡΙΖΑ), Ευστρατία Χριστοδούλου (του ΠΑΣΟΚ) αλλά και εκπρόσωποι του νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Σμάραγδος Κρεμύδας.

Την ημερίδα διοργάνωσε το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση Καβάλας. Είναι το γνωστό ματς πρώην ίδρυμα Αγία Μαρίνα. «Πέρασε» στον ιδιωτικό τομέα το 2018 αλλά όσα έγιναν και συνεχίζονται σε αυτό, η πετυχημένη με λίγα λόγια λειτουργία του στο νέο καθεστώς, δεν είναι ευρύτερα γνωστά. Η ημερίδα είχε και αυτόν τον σκοπό.

Να ενισχύσει την εξωστρέφεια του ΚΔΑΠ. Σε αυτό υπάρχουν φιλοξενούμενοι –ωφελούμενοι 100 άνδρες και γυναίκες. Όλων των ηλικιών. Και παιδιά. Ανάμεσα τους 20 περίπου άτομα διαγνωσμένα με αυτισμό. Οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ (επιστημονικό και λοιπό προσωπικό) είναι 13.

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση Καβάλας λειτουργεί στις γνωστές και ανακαινισμένες εγκαταστάσεις στο Περιγιάλι, σε δύο ωράρια. Το πρωί από τις 6 έως τις 2 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 2 ως τις 10 το βράδυ. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι άριστες. Εξ αυτού του λόγου υπάρχει προσέλευση και εμπιστοσύνη των ΑμεΑ και καθόλου παράπονα. Τα οποία επί εποχής ιδρύματος Αγία Μαρίνα ήταν καθημερινά. Η λύση που δόθηκε και η αλλαγή που έγινε κρίνεται ως άκρως πετυχημένη.

Στην ημερίδα μίλησε ένας εκ των δύο ιδιοκτητών του ΚΔΑΠ. Ο κ. Γιώργος Μαμούγκας μεταξύ άλλων είπε: «Για όσους δεν το γνωρίζουν, ξεκινήσαμε το ΚΔΑΠ ΜΕΑ το 2018. Ως το πρώτο ιδιωτικό ΚΔΑΠ ΑμεΑ στην Καβάλα. Η Καβάλα ήταν οργανωμένη ως προς τα ΑμεΑ. Είχε ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

Έναν θεσμό που από το 2018 ως σήμερα αναπτύχθηκε σε όλη την Ελλάδα. Ως πρώτο ιδιωτικό ΚΔΑΠ ΑμεΑ η Καβάλα μας αγκάλιασε. Κι εμείς από την πλευρά μας, θα το δείτε αν έρθετε στη δομή μας, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο σε σχέση με τα φιλοξενούμενα παιδιά.

Φυσικά και για τους γονείς των παιδιών. Η ημερίδα μας έγινε πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια επειδή μεσολάβησε και το πρόβλημα με τον κορωνοϊό. Φέτος αποφασίσαμε να οργανώσουμε την ημερίδα. Να μας γνωρίσει ο κόσμος περισσότερο.

Παράλληλα να γνωρίσουμε κι εμείς κάποιους ανθρώπους που τόσο καιρό δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να τους γνωρίσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παρευρισκόμενους και πολύ περισσότερο όλους τους εισηγητές- ομιλητές. Διότι χωρίς αυτούς δεν μπορούσε να γίνει η ημερίδα. Σε όλους όσους παρευρίσκονται στην εκδήλωση στο τέλος της θα δοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις».

Εισηγήσεις παρουσιάστηκαν από την υποψήφια διδάκτωρ Ασημίνα Αγγελίδου, παιδοψυχολόγο- ψυχολόγο υγείας και ψυχοθεραπεύτρια. Τον κ. Ευάγγελο Ζουρνατζή κλινικό ψυχολόγο – εργοθεραπευτή. Την κοινωνική λειτουργό Κυριακή Ζαφειρίδου, την εκπρόσωπο του τοπικού συλλόγου γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Γεωργία Νασιούδη και την Κλαίρη Λαμπίρη μέλος του ίδιου συλλόγου.

Προηγούμενο άρθρο

Παράταση στην παράταση- Ακόμη δύο μήνες για την πεσμένη γέφυρα!

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Μ. ΤΡΙΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023