Dark Mode Light Mode

Πιο αργά στο 2024 οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Για λόγους αντικειμενικούς που είχαν σχέση με την τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού και των νέων τοπικών συμβουλίων του Δήμου Καβάλας, η ΔΕΥΑ εκπροσωπήθηκε την Πέμπτη στη συνέλευση της ΕΔΕΥΑ στην Αθήνα με τον κ. Άγγελο Λογκάρη.

Διευθυντή της Τεχνικής της Υπηρεσίας. Ο κ. Λογκάρης μετέφερε στην Καβάλα τα νέα, τις λεπτομέρειες της διαδικασίας που αρχίζει άμεσα. Κι αφορά συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ της χώρας. Στην ίδια συνάντηση της Πέμπτης παραβρέθηκε και μίλησε ο κ. Φίλιππας Αναστασιάδης.

Όπως όλοι υποψιάζονται ο Δήμαρχος Παγγαίου διατύπωσε ισχυρές αντιρρήσεις επί των κυβερνητικών σχεδίων. Η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της όλες τις αντιδράσεις, δημιουργεί χώρο για διαβούλευση. Κάποια πράγματα ως προς τα σχέδια της αλλάζουν.

Αλλαγές διαδικαστικές και λιγότερο ουσιαστικές. Σημειώνουμε ότι ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος από τη μια εγγυάται για τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ ότι δεν θα αλλάξει κάτι, από την άλλη προσθέτει ότι στο θέμα τον τελευταίο λόγο θα τον έχει το Υπουργείο Οικονομίας. Με ότι αυτό σημαίνει.

Χθες ο κ. Λογκάρης περιέγραψε τα νέα από τη διαδικασία της Πέμπτης ως εξής:

«Θα γίνουν συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ. Αυτό είναι σίγουρο. Για πολλούς λόγους. Κάποιοι γίνονται γνωστοί άλλοι όχι ακόμη. Το σχέδιο θα υλοποιηθεί πιο αργά. Έλεγαν ως τον Μάρτιο. Καταλαβαίνουμε ότι ως το τέλος του 2024 οι συγχωνεύσεις θα πρέπει να έχουν γίνει.

Θα προηγηθεί διαβούλευση. Οι εξελίξεις θα τρέξουν μετά την εκλογή της νέας διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Όντως η Κυβέρνηση υποχώρησε. Και λόγω αντιδράσεων των Δημάρχων και λόγω αντιδράσεων των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ.

Για το τι συγχωνεύσεις θα γίνουν ακούγονται διάφορα. Υπάρχουν πολλά σενάρια. Τίποτα το συγκεκριμένο. Δεν υπάρχουν εκτιμώ οριστικές αποφάσεις για το ποιοι θα συγχωνευτούν με ποιους. Αρχική επιθυμία ήταν να δημιουργηθούν 15 σχήματα ΔΕΥΑ. Εκτιμώ ότι τελικά θα γίνουν πολλά παραπάνω. Ίσως και ένα σχήμα σε κάθε Νομό».

Προηγούμενο άρθρο

Σε εξέλιξη το 15ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα σκάκι παίδων- νεανίδων

Επόμενο άρθρο

Χιονόπτωση στη βορειανατολική μεριά του Παγγαίου (video)