Dark Mode Light Mode

Πιο νωρίς η διεύρυνση του απογευματινού ωραρίου της αγοράς

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου προχθές Τετάρτη επρόκειτο να αποφασιστεί μια μικρή αλλαγή για το Καλοκαιρινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Η διεύρυνση του απογευματινού ωραρίου να αρχίσει μαζί με τις εκπτώσεις στις 8 Ιουλίου. Πιο νωρίς σε σχέση με προηγούμενα Καλοκαίρια. Ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου σχολιάζει την κίνηση στην αγορά από τους επιβάτες του μεγάλου κρουαζιερόπλοιου την περασμένη Τρίτη, φυσικά και την Καλοκαιρινή κίνηση.

Η συνέντευξη

Ερ: Οι τουρίστες που έφερε το μεγάλο κρουαζιέροπλοιο την Τρίτη (18/6) κινήθηκαν προς τις παραλίες και προς τη συνοικία της Παναγίας. Αντιληφθήκατε παρόμοια επίσκεψη τους στην αγορά της πόλης;

Απ: Είδαμε κόσμο να κινείται στην αγορά, τουλάχιστον στο κομμάτι που είναι πέριξ της πλατείας. Δεν έχω ενημέρωση τι έγινε προς τα καταστήματα στην περιοχή του Αγίου Παύλου. Αρκετοί τουρίστες βγήκαν με αρκετές σακούλες, με τα παραδοσιακά προϊόντα που αγοράζουν οι πελάτες των κρουαζιερόπλοιων. Τα παραδοσιακά πάντοτε προϊόντα. Είχαμε και σακούλες από εμπορικά καταστήματα. Μετακινήθηκαν αρκετοί με ταξί και λεωφορεία  προς τις παραλίες της πόλης ενώ ρωτούσαν που είναι η Καλαμίτσα. Ήταν ένα κρουαζιερόπλοιο το οποίο άφησε το αποτύπωμα του στην πόλη. Όπως το έχουν αφήσει και άλλα κρουαζιερόπλοια το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ερ: Ποια είναι τα άλλα νέα της αγοράς;

Απ: Η αγορά είναι εν αναμονή του τουριστικού ρεύματος που το βλέπουμε δειλά-δειλά να ξεκινάει. Παραδοσιακά εμείς δουλεύουμε από το τέλος Ιουνίου μέχρι και τον Σεπτέμβριο μήνα. Αν ο καιρικές συνθήκες το επιτρέπουνε. Με αποκορύφωμα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ο Σεπτέμβριος είναι ένας καλός μήνας τα τελευταία χρόνια. Παραδοσιακά οι τουρίστες και καταναλωτές που μας επισκέπτονται περιμένουν να κλείσουν τα σχολεία στις περιοχές και χώρες τους. Αυτό το διάστημα έχουμε τους Τούρκους, οι οποίοι δεν ξοδεύουν ιδιαίτερα στην αγορά. Περισσότερο ξοδεύουν στα καταστήματα εστίασης και στους κουραμπιέδες και στα γλυκά. Από εκεί και πέρα εμείς σήμερα (την Τετάρτη 19/6) έχουμε ένα διοικητικό συμβούλιο για να αποφασίσουμε και τη διεύρυνση του ωραρίου. Όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν 8 Ιουλίου και τελειώνουνε 30 Αυγούστου. Θα έχουμε μισή ώρα παράταση στο ωράριο δηλαδή στις 21:30 το βράδυ από τις 21:00. Θα είναι πιο ελκυστικό για τους τουρίστες, οι οποίοι θα θέλουν μετά το μπάνιο τους να κατέβουν στην αγορά για να ψωνίσουν. Το κάναμε παλιά αυτό το ωράριο. Ξεκινούσαμε γύρω στις 15 Ιουλίου, στόχος μας είναι τώρα να γίνει από τις 8 Ιουλίου. Από εκεί ξεκινάει η καρδιά του καλοκαιριού που είναι για δυο μήνες. Είχαμε μοιράσει και ένα ερωτηματολόγιο προς τα μέλη μας, προκειμένου να κάνουμε και άλλα βήματα παραπάνω. Να πηγαίναμε προς τις 10 το βράδυ το κλείσιμο των καταστημάτων για να είναι ακόμη καλύτερες οι συνθήκες προκειμένου να κατέβει κάποιος στην αγορά. Επίσης είχαμε ζητήσει να είναι ανοιχτά τα καταστήματα Δευτέρα και Τετάρτη τα απογεύματα, τουλάχιστον για τους μήνες αιχμής. Πράγμα που δεν το θέλησαν σύμφωνα με τις απαντήσεις που δώσανε τα μέλη οπότε παραμένουμε σ’ αυτό που γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια.

Ερ: Θα κάνετε και μια εκδήλωση μετά τον 15Αύγουστο στην αγορά;

Απ: Ακριβώς έτσι. Αυτό επεξεργαζόμαστε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είναι το τέλος της τουριστικής περιόδου, το τέλος των εκπτώσεων, είναι καλό να κάνουμε κάτι στην αγορά. Να κατεβεί ο κόσμος να ψωνίσει τα εναπομείναντα προϊόντα που θα υπάρχουν με εκπτωτικές τιμές. Να πάρουν μια ανάσα περαιτέρω τα καταστήματα προκειμένου να πάρουν τα εμπορεύματα για την καινούργια φθινοπωρινή σεζόν.

(Τελικά η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου αποφάσισε διεύρυνση του ωραρίου από 8 Ιουλίου).

Προηγούμενο άρθρο

Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης σχολιάζει την επικαιρότητα: Περιφερειακή αυτοδιοίκηση και ευρωεκλογές

Επόμενο άρθρο

Νεότερα για τη συνδιδασκαλία στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ