Dark Mode Light Mode

Πιστοποίηση κατάρτιση αρτοποιών στο Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Καβάλας και το Σωματείο Αρτοποιών Καβάλας, πραγματοποίησαν με επιτυχία στην Καβάλα πρόγραμμα πιστοποίησης-κατάρτισης στην τέχνη του αρτοποιού. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα απέκτησαν την διαπίστευση 17024:2012 του ΕΣΥΔ(Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης) η οποία είναι η ανώτερη σε εθνικό επίπεδο. Το κάθε μέλος, με την απόκτηση της εν λόγω διαπίστευσης, είναι κατοχυρωμένο σε μελλοντική αξίωση του κράτους για πιστοποίηση του επαγγέλματος. Η διαπίστευση ισχύει σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ και ο κάτοχός της έχει το δικαίωμα να ανοίξει κατάστημα ή να εργαστεί στο εξωτερικό σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ

*Με μία επιχειρηματική αποστολή συμμετείχε σε Έκθεση προϊόντων στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας το Επιμελητήριο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα ήταν έκθεση με νησιωτικά προϊόντα και στο πλαίσιο αυτό είχαν διάφορες επαφές.Στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε διήμερο εκδηλώσεων για τη Μαύρη Θάλασσα σε μία προσπάθεια να προβληθούν τα τοπικά προϊόντα, τη γαστρονομία και ο τουρισμός. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια των συναντήσεων και των επαφών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το δήμαρχο του Μπουργκάς, που είναι και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, με τον περιφερειάρχη και με τους προέδρους των Επιμελητηρίων. Δόθηκε έτσι η δυνατότητα να αναθερμάνθούν κάποιες σχέσεις που θα είναι θετικές στη κατεύθυνση της ανάπτυξης των δύο περιοχών. Το Μπουργκάς διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας για αυτόν τον λόγο πραγματοποιήθηκε συζήτηση και με στελέχη του αντίστοιχου οργανισμού λιμένα με σκοπό την ανάπτυξης συνεργασιών στα λιμάνια των δύο χωρών. Συζητήθηκε επίσης το κομμάτι της σιδηροδρομικής σύνδεσης και της πίεσης που πρέπει να ασκηθεί έτσι ώστε να υπάρχει σύνδεση Καβάλα-Μπουργκάς. Επίσης, έγιναν συζητήσεις για τουριστικές-εμπορικές συναλλαγές. (Πηγή Επιμελητήριο Καβάλας)

 

Προηγούμενο άρθρο

Δύο διαβάσεις στην Ερυθρού Σταυρού πρέπει ή να «φρεσκαριστούν» ή να καταργηθούν!

Επόμενο άρθρο

Απορίες αναγνωστών: Τσουγκράνες ή γκασμάδες;