Dark Mode Light Mode

Πλημμύρισε ο παραλιακός δρόμος στο λιμάνι της Κεραμωτής

Από τον σύλλογο Ενεργών Πολιτών Κεραμωτής γίνονται γνωστά τα ακόλουθα (δελτίο τύπου):

Τις απογευματινές ώρες χθες 10 Σεπτεμβρίου 2024 μετά  από βροχόπτωση συνήθους έντασης πλημμύρισε ο παραλιακός δρόμος του λιμανιού της Κεραμωτής στην περιοχή του Εμπορικού Προβλήτα και μέχρι τη ταβέρνα Γλάρος.

Αιτία, βραχυκύκλωμα της κύριας αντλίας απορροής των υδάτων και έμφραξη της αντίστοιχης βοηθητικής λόγω φερτών υλικών, που κάποιοι ασυνείδητοι απέρριψαν σε φρεάτιο του δρόμου.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των συνεργείων του Δήμου Νέστου, που με την παρουσία του Δημάρχου κ. Σάββα Μιχαηλίδη επιλήφθηκαν του προβλήματος και σε ένα δίωρο, με τη βοήθεια και βυτιοφόρου οχήματος  κατάφεραν να επισκευάσουν την βλάβη και να απαντλήσουν τα ύδατα.

Αφού λοιπόν συγχαρούμε τις υπηρεσίες του Δήμου Νέστου και προσωπικά τον Δήμαρχο για την άμεση κινητοποίηση τους θα επισημάνουμε με έμφαση ότι η παραπάνω επέμβαση απορρέει από την κοινωνική ευαισθησία του δήμου και κινείται απολύτως σε εθελοντική βάση.

Διότι απλούστατα ο παραλιακός δρόμος περιλαμβάνεται στην χερσαία Λιμενική Ζώνη του λιμανιού της Κεραμωτής, η διαχείριση και εκμετάλλευσή της οποίας έχει παραχωρηθεί  με σχετική σύμβασή στην Α.Ε. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Έτσι λόγω παντελούς διαχρονικής απουσίας του αρμοδίου φορέα, δηλ. της ΟΛΚ Α.Ε. και αδυναμίας του να ανταποκριθεί στις συμβατικές υποχρεώσεις του , που απορρέουν από την Σύμβαση παραχώρησης ανέλαβε δράση ο Δήμος.

Δυστυχώς η ΟΛΚ ΑΕ από εταιρεία κοινωνικής ωφελείας με σκοπό την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγ.5 του άρθρου 21 του ιδρυτικού Νόμου 2932/2001 ΦΕΚ: Α 145 20010627, μετά την υπαγωγή της στο ΤΑΙΠΕΔ έχει μεταβληθεί σε εισπρακτικό μηχανισμό και μόνο, ουδόλως ασχολούμενη με την συντήρηση και την βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ανδρόνικος Σινιώρης

Προηγούμενο άρθρο

Πουλιά προκάλεσαν τη διακοπή ρεύματος!

Επόμενο άρθρο

Σχολεία αναζητούν νέες εγγραφές μαθητών για να αποφύγουν τη συνδιδασκαλία