Dark Mode Light Mode

Ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή για τροχαίο με εγκατάλειψη

Τον Φεβρουάριο του 2022 στην οδό Ερυθρού Σταυρού σημειώθηκε τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό ενός ατόμου.

Το περιστατικό θα ξεχνιόνταν πολύ γρήγορα (δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρό) αν αυτός που ήταν υπεύθυνος και το προκάλεσε, δεν έφευγε αδικαιολόγητα από το σημείο. Η υπόθεση απασχόλησε την Δευτέρα (9/9) το Μονομελές Καβάλας.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία πρόκλησης τροχαίου με εγκατάλειψη. Αθωώθηκε για τις κατηγορίες ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και έχοντας καταναλώσει αλκοόλ. Μόνο για την κατηγορία της εγκατάλειψης του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή.

Σημειώνουμε ότι σε όλες τις ποινικές υποθέσεις εφαρμόζεται ο νέος ποινικός κώδικας όπου η ποινή με αναστολή ποτέ και σε καμία υπόθεση δεν θεωρείται αυτονόητη. Αυτά ίσχυαν πριν ο ποινικός κώδικας αλλάξει και γίνει πιο αυστηρός.

Μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν δύο νεαρές από την Καβάλα. Οδηγός και συνοδηγός δικύκλου. Ο κατηγορούμενος ίσα που τις ακούμπησε με το όχημα του. Τρόμαξαν, μια εκ των δύο τραυματίστηκε πολύ ελαφρά.

Όταν όμως κάλεσαν την Αστυνομία ο κατηγορούμενος και οδηγός ΙΧ εξαφανίστηκε. «Ήταν πιωμένος» κατέθεσαν και οι δύο. Τα στοιχεία του βρέθηκαν, υπεβλήθη σε αλκοτέστ 1,5 ώρα μετά. Εντοπίστηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Να διασκεδάζει. Το αποτέλεσμα του αλκοτέστ δεν το δέχθηκε το δικαστήριο καθώς η διαδικασία (1,5 ώρα μετά το συμβάν) δεν ήταν η σωστή. Δίπλωμα οδήγησης εξασφάλισε εκ των υστέρων. Αλλά και για αυτό αθωώθηκε.

Με πρόταση του Εισαγγελέα κ. Αδάμπα τιμωρήθηκε μόνο για την εγκατάλειψη των δύο κοριτσιών. Ο συνήγορος υπεράσπισης, ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στη δίκη, ισχυρίστηκε ότι αυτό δεν συνέβη.

Στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας ήταν κατηγορηματικός. Ο κατηγορούμενος αποχώρησε επειδή δεν είχε δίπλωμα κι επειδή είχε πιεί, είπε. Το δικαστήριο αποδέχθηκε την πρόταση του, καταδίκασε χωρίς ελαφρυντικά τον κατηγορούμενο στην ποινή που ήδη αναφέραμε.

Προηγούμενο άρθρο

Την Τρίτη ανοίγει η πισίνα και για το κοινό- Άρχισε το έργο στο «Ανθή Καραγιάννη»

Επόμενο άρθρο

30 χρόνια στα θρανία με την ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ!