Dark Mode Light Mode

Ποιο είναι το καλύτερο κρυπτονόμισμα για αρχάριους;

Όσον αφορά την επένδυση σε ένα ψηφιακό νόμισμα, ποιο είναι το καλύτερο κρυπτονόμισμα για αρχάριους;

Η δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς με περισσότερους «καθημερινούς επενδυτές» – πολλοί από αυτούς εντελώς αρχάριους – που απολαμβάνουν τα οφέλη και τις ανταμοιβές. Πριν προχωρήσουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, μπορούμε αρχικά να σας συμβουλεύσουμε να επιλέξετε ένα πρόγραμμα αγοροπωλησίας κρυπτονομισμάτωνm για να αγοράζετε και να πουλάτε εύκολα.

Και ενώ το Bitcoin μπορεί να προανήγγειλε την έναρξη της καινοτόμας, αποκεντρωμένης οικονομίας το 2009, έκτοτε χιλιάδες άλλα κρυπτονομίσματα έχουν βγει στην αγορά. Το καθένα ποικίλλει ως προς την τιμή, τη διαθεσιμότητα, τη ζήτηση, την ταχύτητα συναλλαγής, τα τέλη και την τεχνολογία που το υποστηρίζει.

Καταλαβαίνουμε ότι η κατανόηση της συγκεχυμένης ορολογίας μπορεί να είναι λίγο δύσκολη – γνωρίζουμε επίσης ότι δεν μπορούμε να πούμε στους πελάτες μας σε ποια κρυπτονομίσματα να επενδύσουν.  Αλλά μπορούμε να κρατήσουμε τα πράγματα όσο πιο απλά γίνεται, αναφέροντας αυτά που θεωρούμε ότι είναι τα καλύτερα νομίσματα με βάση την κεφαλαιοποίηση καθώς και τη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή τους δυναμική*.

Ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση μερικών κρυπτονομισμάτων δημοφιλών στους νέους και καθημερινούς επενδυτές:

Bitcoin (BTC)

Το πρώτο και πιο γνωστό κρυπτονόμισμα, το Bitcoin, έχει γίνει γνωστό όνομα (και ηγέτης της αγοράς) από τότε που δημιουργήθηκε ανώνυμα το 2009 από τον Satoshi Nakamoto. Το Bitcoin τρέχει σε ένα blockchain – ή ένα κατανεμημένο βιβλίο συναλλαγών – το οποίο καταγράφει τις συναλλαγές  διανεμημένες σε ένα δίκτυο χιλιάδων υπολογιστών.

Ethereum (ETH)

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα από την άποψη της κεφαλαιοποίησης, το Ethereum έχει αυξηθεί εκθετικά από την κυκλοφορία του το 2015. Πιο γνωστό για τη δημιουργία έξυπνων συμβολαίων και ταχύτητες συναλλαγών ταχύτερες από το Bitcoin, η φιλοδοξία του είναι να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο διαδίκτυο στο οποίο ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει εφαρμογές (παρόμοιεςμε αυτές στο κατάστημα εφαρμογών της Apple) με ασφάλεια και ανώνυμα. Το Ethereum υποστηρίζεται από πολλές παγκόσμιες επιχειρήσεις και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια σημαντική αναβάθμιση.

Bitcoin Cash (BCH)

Το Bitcoin Cash ήταν το αποτέλεσμα μιας “διακλάδωσης” του Bitcoin το 2017, που δημιουργήθηκε από προγραμματιστές που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ταχύτητα και την επεκτασιμότητα του. Το αυξημένο μέγεθος μπλοκ του επιτρέπει την ταχύτερη επιβεβαίωση των συναλλαγών στο δίκτυο, (61 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο σε σύγκριση με τον μέσο όρο του Bitcoin 7 ανά δευτερόλεπτο) που σημαίνει ότι οι χρήστες πληρώνουν επίσης πολύ χαμηλότερες χρεώσεις συναλλαγών.

Litecoin (LTC)

Το Litecoin κυκλοφόρησε το 2011 ως μια ταχύτερη και πιο αποτελεσματική έκδοση του Bitcoin, εξ ου και το όνομα “lite” – ή με τα λόγια του δημιουργού – “το ασήμι στο χρυσό του Bitcoin”. Όπως και το Bitcoin, βασίζεται σε έναν μηχανισμό συναίνεσης «απόδειξης εργασίας» και έχει ένα συγκεκριμένο όριο νομισμάτων (το ανώτατο όριο του Bitcoin είναι 21 εκατομμύρια νομίσματα ενώ του Litecoin είναι 84 εκατομμύρια) που σημαίνει ότι, μόλις τα κρυπτονομίσματα φτάσουν στο όριο τους, δεν θα κυκλοφορήσει άλλο νόμισμα στο σύστημα.

Cardano (ADA)

Βελτιώνοντας την τεχνολογία που εισήχθη για πρώτη φορά από το Bitcoin και το Ethereum, το Cardano έχει διαφημιστεί από ορισμένους ως «κρυπτονόμισμα τρίτης γενιάς». Με τις ρίζες του στον ακαδημαϊκό χώρο, συνδυάζει μια επιστημονική και μαθηματική προσέγγιση και αφαιρεί την ανταγωνιστική πτυχή επίλυσης προβλημάτων της επαλήθευσης συναλλαγών που υπάρχει σε πλατφόρμες όπως το Bitcoin, προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας, επιτάχυνση του χρόνου συναλλαγών και χαμηλότερη χρήση ενέργειας με συνέπεια μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Προηγούμενο άρθρο

ΕΟΔΥ: 344 νέα κρούσματα στο Ν. Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα Πετρέλαια