Στη 1 το πρωί της Τρίτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, η οποία έγινε και αυτή τη φορά με τηλεδιάσκεψη. Ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας. Διήρκησε περίπου έξι ώρες, με πολύ χρόνο να καταναλώνεται στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και στις απαντήσεις της διοίκησης.
Γνωστή διαδικασία πριν από την ημερήσια διάταξη. Τελευταίο θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση το ψήφισμα για τα γεγονότα στα Πετρέλαια. Ένα ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από 19 δημοτικούς συμβούλους ενώ 9 παρόντες δήλωσαν ότι δεν συμφωνούν με το περιεχόμενό του. Το ψήφισμα εγκρίθηκε από τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Βαγγέλη Παππά, του Άρη Βέρρου.
Από μεμονωμένους δημοτικούς συμβούλους. Αντίθετη ήταν η παράταξη της κ. Τσανάκα με εξαίρεση τον Μπάμπη Δράκο, η παράταξη του Μάκη Παπαδοπούλου. Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε με ανακοινώσεις του Δημάρχου για το διαφαινόμενο αποτέλεσμα των επαφών του και με τον κ. Αυγενάκη και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του «Υπερταμείου» Γρηγόρη Δημητριάδη.
Πρώτη φορά ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε πρόταση του Δήμου Καβάλας ώστε στην Καλαμίτσα να υπάρξει λύση ποσοστών, όπως την περιέγραψε. Είπε ότι στόχος του Δήμου είναι μέσω αυτής της λύσης να μπορέσει να κάνει έργα στην Καλαμίτσα μέσα από ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα. Τον ίδιο στόχο έχει και για το παλιό δικαστήριο. Όπως είπε είναι πιο δύσκολα τα δεδομένα για το κτίριο της παλιάς Μεραρχίας, για το οποίο τόνισε ότι υπάρχει πρόταση να μετατραπεί σε ξενοδοχείο.
Η κ. Δήμητρα Τσανάκα ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για το τι γίνεται με την τύχη του ανοικτού κολυμβητηρίου. Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος της είπε ότι για το ανοιχτό κολυμβητήριο και το μέλλον της εγκατάστασης σκοπεύει να προκαλέσει διαβούλευση και συνάντηση με τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Η κ. Τσανάκα μίλησε για το πάρκο Φαλήρου και άλλες πάγιες διεκδικήσεις του Δήμου όπως τα Καλαφατιά.
Χαρακτήρισε δυσάρεστη έκπληξη το ότι το αεροπορικό σόου μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη. Ο Μάκης Παπαδόπουλος έθεσε θέμα Νυμφαίας, Εξοχής, του χώρου στάθμευσης Ροδόπη ενώ για το αεροπορικό σόου υπενθύμισε ότι έθεσε σχετικό ερώτημα σε συνεδρίαση στα μέσα του περασμένου Απριλίου. Σύμφωνα με τον Μάκη Παπαδόπουλο ο δήμαρχος δεν ήθελε το αεροπορικό σόου και το έδιωξε!
Ίδια πάνω-κάτω θέματα έθιξε και ο Βαγγέλης Παππάς ενώ ο Άρης Βέρρος ζήτησε να υπάρξουν διεκδικήσεις του Δήμου Καβάλας στη χερσαία ζώνη του λιμανιού. Ζήτησε διεκδικήσεις επί του κτιρίου του Τελωνείου και της Ιχθυόσκαλας, ρώτησε να μάθει τι γίνεται με τα θέματα του ΤΑΡ και αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τα έργα στο «Ανθή Καραγιάννη».
Πριν από την ημερήσια διάταξη ο Νίκος Βογιατζίδης είπε στους συναδέλφους του ότι οι διαβουλεύσεις με την εταιρεία των λιπασμάτων πάγωσαν. Δήλωσε βέβαιος ότι επιχειρήθηκε να ξεκινήσουν πάνω στο νόμο για τις ομαδικές απολύσεις.
Όπως είπε ο Νίκος Βογιατζιδης το σωματείο προκάλεσε τον «πάγωμα» των διαβουλεύσεων όταν στη συνάντηση στην Αθήνα ζήτησε να κρατηθούν πρακτικά.
Είπε επίσης ότι το σωματείο ζήτα από το υπουργείο να επανέλθει στο θέμα της συγκεκριμένης διαφοράς προκαλώντας τριήμερη συμφιλιωτική συνάντηση. Ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης απάντησε στις ερωτήσεις που δέχθηκε για το αεροπορικό σόου, λέγοντας ότι ο Δήμος Καβάλας με τη μεταφορά της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη δεν υπέστη καμία ζημιά.
Είπε ότι το θέμα είναι οικονομικό καθώς τόνισε ότι ο Δήμος Καβάλας δεν μπορεί να συνεισφέρει στη διοργάνωση ποσά άνω των 100 χιλιάδων ευρώ. «Δεν μπορούσα να δώσω πάνω από 100.000 ευρώ για να πετούν τα αεροπλανάκια» είπε χαρακτηριστικά.
Ισχυρίστηκε ότι τις ημέρες του σόου δουλεύουν τα μαγαζιά στην παραλία αλλά τουρίστες – είπε- δεν έρχονται στην πόλη. Δεν αισθάνομαι –συνέχισε- καμία ήττα και κατέληξε λέγοντας: «Προτιμώ να δώσω τα επιπλέον χρήματα – αν τα είχα – στο Φεστιβάλ Φιλίππων».
Ένταση υπήρξε σε δύο θέματα που είχαν σχέση με γνωμοδοτήσεις και εγκρίσεις ερευνητικών εργασιών για μάρμαρο. Ο Κώστας Κουνάκος διαφώνησε με τρόπο κατηγορηματικό, αφήνοντας και υπονοούμενα ότι υπάρχουν μέλη του δημοτικού συμβουλίου ή εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης γενικώς που δέχονται τα διάφορα αιτήματα των εταιρειών.