• 7 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Πολλοί επισκέπτες στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού

 Πολλοί επισκέπτες στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου Μικρασιατών, που λειτουργούν το μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στις Καμάρες (παλαιός μεντρεσές) αναφέρονται με ικανοποίηση στους πολλούς επισκέπτες των προηγούμενων ημερών:

«Πολίτες του κόσμου επισκέπτονται την Καβάλα, πολλοί απ’ αυτούς ξεναγούνται και στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού. Από το Στρασβούργο, Ελληνίδα τρίτης γενιάς πρόσφυγας από περιοχή της Βιθυνίας με τον σύζυγό της, βαθιά ενημερωμένοι και οι δυο για την προσφυγιά, έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία, στέλνοντας μας ένα από αυτά τον “Χαμένο Παράδεισο” του Giles Milton.

Είμαστε ευγνώμονες γι αυτό. Ένα ζευγάρι από την Τεργέστη εμπλούτισε τις γνώσεις του στην ελληνική ιστορία με την Μικρασιατική Καταστροφή και το κύμα προσφύγων που ακολούθησε, ιδιαίτερα στην πόλη μας.

Ένα ακόμη ζευγάρι από την Κωνσταντινούπολη, απόγονοι Ανταλλαγέντων μουσουλμάνων από την Αριδαία Πέλης και τη Δράμα αντίστοιχα, με ιδιαίτερο φυσικά ενδιαφέρον κατά την ξενάγηση.

Ξεναγήθηκαν επίσης μεμονωμένοι τουρίστες από το Ισραήλ, τη Μελβούρνη της Αυστραλίας με τη μεγάλη ελληνική παροικία, ένας νεαρός από την Ελβετία που οι προ-παππούδες του ήταν πρόσφυγες από την Καππαδοκία.

Ακόμη συμπατριώτες μας, μητέρα με την κόρη της από τα Χανιά που εντυπωσιάσθηκαν από την πρώτη όπως μας είπαν επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα και άλλη μια κυρία από τη Θεσσαλονίκη. Θα μας μείνουν αξέχαστες οι συνομιλίες που είχαμε μαζί τους και τα καλά τους λόγια για τη λειτουργία του Μουσείου. Τους ευχαριστούμε».

Διαβάστε επίσης